:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 26. 22:41

3,5"-os bővítőhelyre illeszthető belső memóriakártya-olvasó az Addonics kínálatában

Az Addonics Technologies bejelentette legújabb kiegészítőjét, mely ezúttal nem külső vagy hordozható eszköz, hanem PC-be építhető, 3,5-os meghajtóhelyre illeszkedő szerkezet. Az alaplap belső (vagy külső) USB portjával kommunikáló Internal DigiDrive kártyaolvasó több különböző memóriakártyát képes fogadni.

Az Addonics Technologies bejelentette legújabb kiegészítőjét, mely ezúttal nem külső vagy hordozható eszköz, hanem PC-be építhető, 3,5"-os meghajtóhelyre illeszkedő szerkezet. Az alaplap belső (vagy külső) USB portjával kommunikáló Internal DigiDrive kártyaolvasó több különböző memóriakártyát képes fogadni.

A hordozható Pocket DigiDrivehoz hasonlóan az új eszköz CompactFlash-I, CompactFlash-II, Smart Memory, Memory Stick, Micro Drive, Multimedia Card és Secure Digital memóriakártyákat képes olvasni és írni akár 1 MByte/s sebességgel.

A flash memóriakártyák egyre több eszközben találhatók meg, a számítógéppel történő kommunikáció pedig sokkal kényelmesebb és gyorsabb lehet a DigiDrive-hoz hasonló eszközök segítségével. Mivel az Addonics Internal DigiDrive a létező összes elterjedt kártyatípust támogatja, szinte biztos, hogy a digitális eszközünkben található memóriakártyát is kezelni tudjuk majd az eszköz segítségével.

Az Addonics Internal DigiDrive installálása után minden egyes kártyatípushoz találhatunk egy-egy ikont az operációs rendszerben. A szoftvertámogatsára sem lehet panasz: Windows 98SE, Me, 2000, XP, Mac OS 8.6 (vagy magasabb verzió) mellett a Linux 2.4-es, vagy magasabb verziószámú kernele is támogatást élvez.

Az Internal DigiDrive listaára 69 dollár, mely két USB-kábelt is tartalmaz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.