Szerző: Vörös Péter

2002. március 26. 14:31

A Cisco várhatóan hasznát veszi az amerikai IT kiadások emelkedésének

[CNET, Reuters] A Lehman Brothers hétfőn közölte, hogy a Cisco Systems, a hálózati berendezéseket gyártó óriás vélhetően profitál majd abból, hogy e hónapban folyamatosan javultak a kiadások az IT szegmensben.

HIRDETÉS

[CNET, Reuters] A Lehman Brothers hétfőn közölte, hogy a Cisco Systems, a hálózati berendezéseket gyártó óriás vélhetően profitál majd abból, hogy e hónapban folyamatosan javultak a kiadások az IT szegmensben.

Tim Luke, a Lehman Brothers egyik elemzője egy kutatási jelentésben elmondta, hogy míg februárban viszonylag gyengék voltak az IT és hálózati kiadások mind a vállalati ügyfelek körében, mind a telekommunikációs szektorban, addig a helyzet jelentősen javult márciusban -- és ez hasznára válhat a Ciscónak.

Luke szerint az amerikai vállalati ügyfelek adják a Cisco teljes forgalmának 35-40%-át. Luke úgy véli, hogy számos tényező arra utal, hogy a kereslet erősödik a Cisco jelenlegi, április végén véget érő pénzügyi negyedévében. Azonban ezeket a pozitívumokat némileg ellensúlyozzák a továbbra is gyenge eladások Európában, Japánban és Kínában.

Luke elmondta, hogy a Cisco jelenlegi negyedéves célkitűzései (4,8 milliárd $ forgalom és részvényenként 9 centes nyereség, ez utóbbi az egyszeri költségek nélkül értendő) elérhetőek. Luke szerint minimum 3%-os forgalomnövekedés várható a következő pénzügyi negyedévben.

A cég részvényárfolyama hétfőn 0,39$-ral (2,35%-kal) 16,18$-ra csökkent. Luke közölte, hogy az általa megcélzott Cisco részvényárfolyam továbbra is 23$.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 23:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.