:

Szerző: Vörös Péter

2002. március 25. 08:29

Jelentősen emelkedett a Palm részvényárfolyama pénteken a nyereséggel zárt negyedév hírére

[Bloomberg, CNET, Reuters, Wall Street Journal] A Wall Street tud hálás is lenni: egy nappal azután, hogy a Palm bejelentette, hogy újra nyereséggel zárták negyedévüket, a cég részvényárfolyama 0,69$-ral (21,77%-kal) 3,86$-ra emelkedett. Az elemzők a cég pénzügyi kilátásaival kapcsolatban is elégedettek voltak.

[Bloomberg, CNET, Reuters, Wall Street Journal] A Wall Street tud hálás is lenni: egy nappal azután, hogy a Palm bejelentette, hogy újra nyereséggel zárták negyedévüket, a cég részvényárfolyama 0,69$-ral (21,77%-kal) 3,86$-ra emelkedett. Az elemzők a cég pénzügyi kilátásaival kapcsolatban is elégedettek voltak.

William Crawford, a US Bancorp Piper Jaffray egyik elemzője szerint a Palm új vezetése az ígéreteknek megfelelően halad, ennek megfelelően eggyel feljebb is vitte a részvény besorolását -- csatlakozva számos elemzőhöz, akik pozitív megjegyzéseket fűztek a csütörtöki negyedéves eredménybeszámolóhoz.

Nicholas Moore, a Jurika & Voyles egyik elemzője megjegyezte, hogy a cég több szempontból is javult a tavalyi évhez képest. "Jelentősen javult a mérlegük, és új termékeket dobnak a piacra" -- mondta Moore.

A Palm csütörtökön jelentette be, hogy egy évnyi veszteséges működés után sikerült újra nyereséggel zárni a negyedévet: a Santa Clara (Kalifornia) központú cég a március 1-jén véget ért harmadik pénzügyi negyedévet 2,9 millió $ nettó nyereséggel zárta, szemben az előző év hasonló időszakában elért 1,9 millió $-os nettó veszteséggel.

Az egyszeri költségek és bevételek nélküli eredmény részvényenként 2 centes veszteség volt, ez is kevesebb, mint a First Call által reprezentált elemzők által várt részvényenként 4 centes szint.

A negyedéves forgalom 292,7 millió $ volt, ami 38%-kal alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában elért 470,8 millió $, de így is jóval magasabb, mint a cég által decemberben megjósolt 250-260 millió $. Az eladások nagy részét természetesen a cég hardver üzletága adta, amely 284,9 millió forgalmat ért el, míg a PalmSource elnevezésű szoftver divízió forgalma 19,5 millió $ volt.

A Palm a negyedév során 1,3 millió kéziszámítógépet adott el.

E hónap elején a Palm egy színes kijelzővel ellátott PDA-t dobott piacra, valamint egy vállalati felhasználókra kihegyezett modellt. Joseph To, a Lehman Brothers egyik elemzője szerint fontos volt a színes kijelzős modell piacra dobása, mivel ez az egyik legdivatosabb kategória manapság.

A cég részvényárfolyama ez elmúlt egy évben 72%-kal esett vissza. A Palm a tőzsdei bevezetés első napján 95,06$-on zárt 2000. március 2-án, a céget a 3Com önállósította.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.