:

Szerző: Vörös Péter

2002. március 25. 16:12

Az IBM 1 milliárd dolláros, 10 éves szolgáltatási szerződést kötött a brit Invensysszel

[Bloomberg] Az IBM bejelentette, hogy 1 milliárd $-os, 10 éves szerződést nyert el a brit Invensystől a cég számítógépes rendszereinek kezelésére.

[Bloomberg] Az IBM bejelentette, hogy 1 milliárd $-os, 10 éves szerződést nyert el a brit Invensystől a cég számítógépes rendszereinek kezelésére.

A világ legnagyobb számítógépes szolgáltatási és hardvercége 12 országban fogja kezelni a rendszereket és 600 Invensys-alkalmazott kerül át az IBM-hez. Az IBM ezenkívül kezelni fogja az Invensys szoftvereszközeit is. Az Invensys innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek az automatizálás és a szabályozás területén.

Az Invensys februárban jelentette be átszervezési tervét, melynek célja részben a költségek csökkentése. Az IBM Global Services általában azt garantálja, hogy egy meghatározott összegű megtakarítást és nyereséget ér el az adott vállalat, ha további költségeket tud lefaragni. Az IBM ilyen jellegű outsourcing megállapodásai 9%-kal nőttek a negyedik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest.

Simon Holberton, az Invensyst képviselő Brunswick Group egyik elemzője elmondta, hogy az Invensys arra számít, hogy a most bejelentett outsourcing megállapodás költséghatékonyabb szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé. "Az Invensys szerint az IT rendszer működtetése nem tartozik a cég alapvető kompetenciájába" -- mondta Holberton.

A számítógéphálózatok kezelésén kívül az IBM helpdesk támogatást és más szolgáltatásokat fog nyújtani az Invensys mintegy 29 ezer munkaállomásához.

A két cég abban is megállapodott, hogy az IBM létrehoz egy ún. innovációs csapatot, amely tanulmányozza az Invensys belső folyamatait és IBM kutatók foglalkoznak azzal, hogy javítsák azokat. Alfred Spector, az IBM Research szolgáltatási és szoftver alelnöke elmondta, hogy a cél az, hogy innovatív megoldásokat találjanak annak érdekében, hogy még nagyobb megtérülést érjenek el.

Az IBM részvényárfolyama pénteken 1,18$-ral (1,11%-kal) 105,60$-ra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.