Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 22. 12:35

A japán rendőrök a harmadik generációs mobiltelefonoktól várnak segítséget a bűnözők elleni harcban

[CNET] A japán rendőrök a harmadik generációs mobiltelefonoktól várják a bűnözés csökkensését.

HIRDETÉS

[CNET] A japán rendőrök a harmadik generációs mobiltelefonoktól várják a bűnözés csökkensését.

A rendőrség szerint a járókelők nagy segítséget jelenthetnek a bűnözők elfogásánál, amennyiben a telefonjukba épített kamera segítségével lefényképezik vagy lefilmezik az elkövetőket, és a felvételeket eljuttatják a hatóságokhoz.

Japán egyik legnagyobb városában, Oszakában már április 1-én megkezdi működését egy olyan videó-hotline, amely az ilyen jellegű felvételeket várja. A rendőrség biztos benne, hogy ez megkönnyíti a bűnözők azonosítását.

A világ másik felén a mobiltelefonok még nem játszanak ilyen hatásos szerepet a bűnüldözésben, sőt. Nagy-Britanniában a legfelsőbb ügyész súlyosabb ítéleteket kiszabását kérte a mobiltolvajokra, ugyanis az országban egyre gyakoribbak a telefonlopások, sőt rablások.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 08:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.