Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 21. 09:39

Az Apple 100 dollárral felemelte az iMac számítógépek árát

[CNET] Az Apple az alkatrészek emelkedő árára hivatkozva 100 dollárral növelte új iMac számítógépének az árát. A vállalat a laposkijelzők és a memóriamodulok árának növekedésével indokolta a döntést.

HIRDETÉS

[CNET] Az Apple az alkatrészek emelkedő árára hivatkozva 100 dollárral növelte új iMac számítógépének az árát. A vállalat a laposkijelzők és a memóriamodulok árának növekedésével indokolta a döntést.

"A gyorsan változó alkatrészárak az egész iparágban gondot jelentenek. Az iMac januári bemutatása óta a memóriaárak megháromszorozódtak, a lapos kijelzők ára pedig 25 százalékkal növekedett" -- nyilatkozta Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke.

A most bevezetett árak szerint a belépő szintű iMac modell 1299 helyett 1399 dollárba kerül, a közép- és felsőkategóriás konfigurációkért pedig 1599 és 1899 dollárt kér az Apple. A már leadott megrendelésekre az áremelkedés nem vonatkozik.

A lapos kijelzők ára augusztus óta folyamatosan növekszik, a memóriaárak emelkedése pedig novemberben kezdődött meg.

Az új iMac modellek januári bemutatásuk óta hiánycikknek számítanak. Azonban a lapos kijelzők hiánya és a vártnál lényegesen nagyobb kereslet miatt a kereskedőknek akár 5-20 hetet is várniuk kell a megrendelt gépekre.

A hírek szerint ez könnyen megváltozhat, ugyanis az Apple ma már napi 5 ezer iMac gépet tud legyártatni, és ez a szám folyamatosan emelkedni fog -- ígérik a vállalat vezetői.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 21:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.