Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 20. 19:54

Új szélessávú szolgáltató lépett a debreceni lakossági piacra

A PanaPhone Távközlési Rt. lakossági ügyfelek kiszolgálását célzó új, mikrohullámú alapú, de az előfizetői végponthoz kábelen vezetett internet-hozzásférési szolgáltatást indított SoHoNET néven. A cég több, mint egy éve kínálja internetszolgáltatását Debrecenben, ezidáig azonban csak vállalati ügyfeleik voltak, a közelmúltban indult SoHoNETet azonban kifejezetten egyéni előfizetőknek nyújtják.

[HWSW] A PanaPhone Távközlési Rt. lakossági ügyfelek kiszolgálását célzó új, mikrohullámú alapú, de az előfizetői végponthoz kábelen vezetett internet-hozzásférési szolgáltatást indított SoHoNET néven. A cég több, mint egy éve kínálja internetszolgáltatását Debrecenben, ezidáig azonban csak vállalati ügyfeleik voltak, a közelmúltban indult SoHoNETet azonban kifejezetten egyéni előfizetőknek nyújtják.

A szolgáltató három, adatforgalomban korlátozott csomagot kínál, 1, 3 és 5 GB-os limittel, áfával együtt 9.600 és 16.000 forint közötti áron. Az előfizetések nagy értéke, hogy a saját szerver üzemeltetését nem tiltja a szolgáltató, igaz, a fix IP-címért külön havidíjat kell fizetni. A szolgáltatás elérhető Mátészalkán és néhány hónapon belül Nyíregyházán is.

A debreceni szélessávú piac érdekessége, hogy jelenleg két műholdas, egy kábeltévés és több ADSL szolgáltatást kínáló vállalkozás nyújtja szolgáltatásait, s bár valószínűleg nem ebben az évben, de a UPC is tervezi chello szolgáltatásának bevezetését a cívis városban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról