Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 20. 10:05

HP-Compaq ügylet: Walter Hewlett szerint Carly Fiorina előre iszik a medve bőrére

[CNET] A Hewlett-Packard a részvényesek tegnapi szavazása után röviddel közzétett közleményében azt állítja, elegendő támogatót szerzett a Compaq felvásárlásához. Az akvizíció ellenzői szerint azonban ezt még korai lenne biztosan megmondani.

HIRDETÉS

[CNET] A Hewlett-Packard a részvényesek tegnapi szavazása után röviddel közzétett közleményében azt állítja, elegendő támogatót szerzett a Compaq felvásárlásához. Az akvizíció ellenzői szerint azonban ezt még korai lenne biztosan megmondani.

Körülbelül egy órával a szavazás után a HP közzétett egy közleményt, amelyben ez áll: "a részvényesek szavazatainak előzetes összesítése alapján a Hewlett-Packard úgy gondolja, megkapta a szükséges támogatást a Compaq felvásárlásához". Mint ismeretes, a vállalat részvényeseinek legalább 50 százaléka kell, hogy igennel szavazzon ahhoz, hogy a HP végrehajtsa a számítástechnika történetének legnagyobb volumenű akvizícióját, a Compaq 20 milliárd dolláros részvénycserés felvásárlását.

A szavazás után tartott sajtótáékoztatón Carly Fiorina, a HP vezérigazgatója elmondta, hogy a különbség "csekély, de döntő értékű". A szavazatok hivatalos összeszámlálása 4-6 hétig is eltarthat -- tette hozzá.

A Compaq felvásárlását leginkább ellenző Walter Hewlett saját sajtótájékoztatóján a HP közleménye kapcsán elmondta, hogy a várható csekély különbség miatt egyelőre lehetetlen megjósolni a szavazás végkimenetelét.

A vállalatot alapító William Hewlett fia továbbá közölte, hogy a jövőben is részt kíván venni a HP igazgatótanácsának munkájában. "Továbbra is szeretnék az igazgatótanácsban maradni... Hiszem, hogy értékes tagja leszek" -- mondta Hewlett.

A részvényesekk győzködésével kapcsolatos kampányról Walter Hewlett félig tréfásan csak ennyit mondot: "Az egyetlen személyes problémám a részvényárak csökkenése volt". Bár a HP tájékoztatóján "győzelmet" emlegetett, a cég részvényárfolyama mégis csökkent, 20 dollárról 18,80-ra. A Compaq papírok értéke 78 centet emelkedve 11,14 dolláron zárt.

Amikor a két cég tavaly szeptemberben bejelentette egyesülési szándékát, a HP részvényárfolyama még 23 dollár felett volt, a Compaq-é pedig 12 dollárnál is magasabban állt. A részvénycaserés ügylet értéke azóta a papírok árfolyamesése miatt 25 milliárdról 20 milliárd dollárra esett vissza.

A Compaq részvényesei ma döntenek az ügyletről, azonban az ő esetük sokkal "simább", mint a HP esetében, ugyanis a Compaq részvényesei jelentős prémiumot kapnak, ha létrejön a felvásárlás.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.