Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 18. 08:24

Magyar rádió- és tévéadók az interneten

Kormányzati pályázaton nyert 150 millió forintot a Mavip Kft. , hogy egy éven keresztül valamennyi magyar nyelvű rádió- és televízióadó műsorát elérhetővé tegyék az interneten -- adta hírül a Kreatív Online . A tendert egy, a Miniszterelnöki Hivatal érdekeltségébe tartozó közhasznú társaság hirdette meg.

Kormányzati pályázaton nyert 150 millió forintot a Mavip Kft., hogy egy éven keresztül valamennyi magyar nyelvű rádió- és televízióadó műsorát elérhetővé tegyék az interneten -- adta hírül a Kreatív Online. A tendert egy, a Miniszterelnöki Hivatal érdekeltségébe tartozó közhasznú társaság hirdette meg.

A kísérleti adásával először 2001. március 14-én -- egy évvel ezelőtt -- jelentkező Világrádió szolgáltatása 30 magyar nyelvű rádióállomás elérhetőségét biztosítja a Mindmakerrel közösen fejlesztett szoftver segítségével. A Világrádión keresztül jelenleg 30 magyar nyelvű adó hallgatható, mint például a közszolgálati rádiók, de többek között olyanok is, mint a Radio Bridge vagy az Est FM. Az eltelt egy év alatt hetvenezren töltötték le a programot, hogy élőben halgassanak rádióműsorokat

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról