Szerző: Ady Krisztián

2002. március 17. 00:13

Megkezdődött a Realtek 6-csatornás audiokodekjének sorozatgyártása

[3DSoundSurge] A hálózati vezérlő chipjeiről ismert Realtek Semiconductor új területre merészkedik, a minap jelentette be AC97 2.2 ajánlásnak megfelelő 6-csatornás audikodekjét, az ALC650 típusjelzésű kodeket. Az új chip a hagyományos 44.1 és 48 KHz mellett 96 KHz-es mintavételezésre is képes, de sajnos a felbontásról pontos adatokat a sajtóközlemény nem árul el.

HIRDETÉS

[3DSoundSurge] A hálózati vezérlő chipjeiről ismert Realtek Semiconductor új területre merészkedik, a minap jelentette be AC'97 2.2 ajánlásnak megfelelő 6-csatornás audikodekjét, az ALC650 típusjelzésű kodeket. Az új chip a hagyományos 44.1 és 48 KHz mellett 96 KHz-es mintavételezésre is képes, de sajnos a felbontásról pontos adatokat a sajtóközlemény nem árul el.

A 6-csatornás ALC650 teljesen kompatibilis a jelenlegi kétcsatornás illesztőfelületekkel, így könnyedén beépíthető bármilyen készülékbe, megoldásba. A Realtek FlexJackR technológiáját alkalmazó kodek a hatcsatornás kimenet mellett dedikált mikrofonbemenettel és digitális ki- és bemenettel (SPDIF) is rendelkezik, további költségcsökkentést biztosítva a rendszerépítők számára.

A Realtek az ALC650 termékét szoftverrel is ellátta: az ALSRACK médialejátszó alkalmazás CD/MP3/Midi/Wave formátumokkal, audioállományokkal birkózik meg, felülete szabadon "bőr"özhető. Szoftveres emuláció révén 26 környezeti hatást keverhetünk a zenére a már megszokott kínálatból.

A kodek elérhetőségéről, áráról még nincsenek információk.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 23:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.