:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 17. 00:13

Megkezdődött a Realtek 6-csatornás audiokodekjének sorozatgyártása

[3DSoundSurge] A hálózati vezérlő chipjeiről ismert Realtek Semiconductor új területre merészkedik, a minap jelentette be AC97 2.2 ajánlásnak megfelelő 6-csatornás audikodekjét, az ALC650 típusjelzésű kodeket. Az új chip a hagyományos 44.1 és 48 KHz mellett 96 KHz-es mintavételezésre is képes, de sajnos a felbontásról pontos adatokat a sajtóközlemény nem árul el.

[3DSoundSurge] A hálózati vezérlő chipjeiről ismert Realtek Semiconductor új területre merészkedik, a minap jelentette be AC'97 2.2 ajánlásnak megfelelő 6-csatornás audikodekjét, az ALC650 típusjelzésű kodeket. Az új chip a hagyományos 44.1 és 48 KHz mellett 96 KHz-es mintavételezésre is képes, de sajnos a felbontásról pontos adatokat a sajtóközlemény nem árul el.

A 6-csatornás ALC650 teljesen kompatibilis a jelenlegi kétcsatornás illesztőfelületekkel, így könnyedén beépíthető bármilyen készülékbe, megoldásba. A Realtek FlexJackR technológiáját alkalmazó kodek a hatcsatornás kimenet mellett dedikált mikrofonbemenettel és digitális ki- és bemenettel (SPDIF) is rendelkezik, további költségcsökkentést biztosítva a rendszerépítők számára.

A Realtek az ALC650 termékét szoftverrel is ellátta: az ALSRACK médialejátszó alkalmazás CD/MP3/Midi/Wave formátumokkal, audioállományokkal birkózik meg, felülete szabadon "bőr"özhető. Szoftveres emuláció révén 26 környezeti hatást keverhetünk a zenére a már megszokott kínálatból.

A kodek elérhetőségéről, áráról még nincsenek információk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.