Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 14. 17:06

CeBIT: A VIA bemutatta mobil C3 processzorait

A VIA a CeBIT kiállításon jelentette be alacsony energiafogyasztásáról ismert C3 processzorának kifejezetten mobil gépekbe szánt változatát.

HIRDETÉS

A VIA a CeBIT kiállításon jelentette be alacsony energiafogyasztásáról ismert C3 processzorának kifejezetten mobil gépekbe szánt változatát.

A mikroFCPGA tokozású lapkák tipikus teljesítményfelvétele mindössze 6 Watt, működési feszültségük pedig 1,35 Volt. A TSMC 0,13 mikronos technológiájával készülő lapkák magmérete mindössze 52 mm2. A processzorokban 128 Kbyte elsőszintű és 64 KByte másodszintó gyorsítótár található. A mobil C3 chipek 100 és 133 MHz-es front side busszal működnek és az MMX-en kívül támogatják a 3DNow! multimédiás utasításkészletet is.

A mobil C3 processzorok leggyorsabbika jelenleg 933 MHz-en működik. A VIA közleménye szerint hamarosan piacra dobja a chipek következő változatát, amelyekbe beépíti a LongHaul energiatakarékos funkciókat is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.