Szerző: Kovács Attila

2000. április 19. 13:02

Linux alapú terminálok

Ezen a linken olvashattok egy picit bővebben a Linuxos grafikus terminálokról. Aki már gondolkozott olyan hálózat felépítésén ami könnyen menedzselhető és egyben olcsó is, az biztos, hogy foglalkozott a terminálokkal és a hálózati számítógépekkel (NC). A Linux Termainal Server Project (LTSP) azt szeretné elérni, hogy Linux alapú, háttértár nélküli, grafikus felülettel rendelkező rendszereket lehessen egyszerűen üzemeltetni. Ezeken a terminálokon elvileg elég lenne, ha egy Kernel illetve egy XFree86 futna, minden más programot a szerver futtatna.

Ezek a terminálok tökéletesek lennének olyan alkalmazási területekre, ahol a gépeknek nincs szükségük komoly számítási teljesítményre, ilyenek például az Internet-böngészésre és levelezésre használt gépek. Egy ilyen technológiával (ami teljes mértékben nyílt forráskódon alapul, azaz teljesen ingyenes) nagyon olcsón lehetne olyan hálózatokat kiépíteni, ahol nem létszükség a nagy számítási kapacitású, illetve nagy háttértárral rendelkező rendszerek megléte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról