Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 12. 22:37

Októbertől közokiratnak minősülnek az elektronikusan hitelesített dokumentumok

Októbertől digitális aláírással láthatják el elektronikus dokumentumaikat a kormányzati szervek dolgozói -- adta hírül a Kormányzati Portál . Ekkortól számítanak majd közokiratnak a hitelesített dokumentumok, szeptember 30-áig csak fokozott biztonságú dokumentumként tartják számon a digitális kézjeggyel ellátott iratokat. Borókai Gábor kormányszóvivő szerint a a hiteles elektronikus kommunikáció az alapfeltétele annak, hogy megvalósulhasson az elektronikus ügyintézés.

HIRDETÉS

Októbertől digitális aláírással láthatják el elektronikus dokumentumaikat a kormányzati szervek dolgozói -- adta hírül a Kormányzati Portál. Ekkortól számítanak majd közokiratnak a hitelesített dokumentumok, szeptember 30-áig csak fokozott biztonságú dokumentumként tartják számon a digitális kézjeggyel ellátott iratokat. Borókai Gábor kormányszóvivő szerint a a hiteles elektronikus kommunikáció az alapfeltétele annak, hogy megvalósulhasson az elektronikus ügyintézés.

A kormányzat hitelesítés szolgáltatója a Belügyminisztérium (BM), a kormányzati elekronikus aláírás rendszerének kidolgozása a BM és az Informatikai Kormánybiztosság együttes feladata lesz. A hitelesített elekrtonikus dokumentumok mellett még létre kell hozni és a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé kell tenni a Kormányzati Címtárat is. A Kormányzati Címtárra -- a KIKERES elektronikus keresőrendszerrel és a Kormányzati Iratkezelő Rendszerrel együtt -- 530 millió forintot szán a kormány.


Megújult a Miniszterelnöki Hivatal honlapja. A korábban két külön címen (kancellaria.gov.hu és www.meh.hu) elérhető oldalakat összevonták és a Kancellária égisze alatt, új külsővel, portálosabb elrendezésben adták közre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.