:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 12. 22:37

Októbertől közokiratnak minősülnek az elektronikusan hitelesített dokumentumok

Októbertől digitális aláírással láthatják el elektronikus dokumentumaikat a kormányzati szervek dolgozói -- adta hírül a Kormányzati Portál . Ekkortól számítanak majd közokiratnak a hitelesített dokumentumok, szeptember 30-áig csak fokozott biztonságú dokumentumként tartják számon a digitális kézjeggyel ellátott iratokat. Borókai Gábor kormányszóvivő szerint a a hiteles elektronikus kommunikáció az alapfeltétele annak, hogy megvalósulhasson az elektronikus ügyintézés.

Októbertől digitális aláírással láthatják el elektronikus dokumentumaikat a kormányzati szervek dolgozói -- adta hírül a Kormányzati Portál. Ekkortól számítanak majd közokiratnak a hitelesített dokumentumok, szeptember 30-áig csak fokozott biztonságú dokumentumként tartják számon a digitális kézjeggyel ellátott iratokat. Borókai Gábor kormányszóvivő szerint a a hiteles elektronikus kommunikáció az alapfeltétele annak, hogy megvalósulhasson az elektronikus ügyintézés.

A kormányzat hitelesítés szolgáltatója a Belügyminisztérium (BM), a kormányzati elekronikus aláírás rendszerének kidolgozása a BM és az Informatikai Kormánybiztosság együttes feladata lesz. A hitelesített elekrtonikus dokumentumok mellett még létre kell hozni és a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé kell tenni a Kormányzati Címtárat is. A Kormányzati Címtárra -- a KIKERES elektronikus keresőrendszerrel és a Kormányzati Iratkezelő Rendszerrel együtt -- 530 millió forintot szán a kormány.


Megújult a Miniszterelnöki Hivatal honlapja. A korábban két külön címen (kancellaria.gov.hu és www.meh.hu) elérhető oldalakat összevonták és a Kancellária égisze alatt, új külsővel, portálosabb elrendezésben adták közre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.