Szerző: Ady Krisztián

2002. március 12. 01:21

Az IBM nem ajánlja a Deskstar 120GXP merevlemez folyamatos működtetését

A StorageReview cikke , interjúja szerint az IBM új, Deskstar 120GXP típusú merevlemezei nem szerver üzemmódra készültek, s a cég szerint a folyamatos, 24 órás működtetés nagyban csökkenti a merevlemez megbízhatóságát. Az IBM kijelentése -- iróniája ellenére is -- nagyon fontos lehet az itthoni adatmentési szokásokat és a merevlemez elszállásából adódó problémákat ismerve, különösen akkor, amikor pótolhatatlan adatokat tárolunk egy ilyen merevlemezen.

A StorageReview cikke, interjúja szerint az IBM új, Deskstar 120GXP típusú merevlemezei nem "szerver üzemmódra" készültek, s a cég szerint a folyamatos, 24 órás működtetés nagyban csökkenti a merevlemez megbízhatóságát. Az IBM kijelentése -- iróniája ellenére is -- nagyon fontos lehet az itthoni adatmentési szokásokat és a merevlemez "elszállásából" adódó problémákat ismerve, különösen akkor, amikor pótolhatatlan adatokat tárolunk egy ilyen merevlemezen.

A Deskstar 120 DXP merevlemezeket az IBM dokumentációja maximum havi 333, napi 11 órás üzemre ajánlja, a kérdésekre válaszoló IBM szakember pedig már 8 órás napi üzemet említett. A korlátozás okát firtató kérdésre egyszerű technikai probléma volt a válasz. A visszajelzések szerint szerencsére nincs több probléma az új sorozattal sem, mint a régebbi 60 GXP változattal.

A merevlemezekre ettől a ténytől függetlenül él a 3 éves garancia a napi használat óraszámától függetlenül, de az esetleg elvesztett adatok néha megfizethetetlenek...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról