Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 11. 10:35

A Compaq ágazatvezető körzet-alapú megoldást vezet be a GSM-piacon

[Mmd] A Compaq európai, közel-keleti és afrikai

[Mmd] A Compaq európai, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő EMEA-régiójának ma bemutatott nagy teljesítményű mobil megoldása segítségével a GSM-rendszerű mobilszolgáltatók körzet-alapú szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleik számára. A Compaq Discovery Location Services megoldás lehetővé teszi számukra, hogy az adott felhasználó hollétét pontosan behatárolva, hasznos, helyszínspecifikus szolgáltatásokat küldjenek az illető vezeték nélküli kézi eszközére.

A Compaq és ágazatvezető partnere, a SignalSoft Corporation kétféle GMLC-t (Gateway Mobile Location Centre) kínál az új körzet-alapú szolgáltatásokhoz (a GMLC a GSM-rendszerű körzet-alapú szolgáltatások szabványos hálózati infrastruktúrája). A Discovery Location Services megoldás mind a Compaq NonStop Himalaya kiszolgálón, mind pedig a Tru64 UNIX AlphaServer rendszeren igénybe vehető.

A Compaq és a SignalSoft által kínált GMLC kritikus fontossággal bír a mobilszolgáltatók számára a fejlett segélykérő és körzet-alapú kereskedelmi szolgáltatások (pl. helyi szórakozási lehetőségekkel és rendezvényekkel kapcsolatos információk, a környékbeli üzletek promóciós ajánlatai, a közeli éttermek, bankok, szállodák megközelíthetősége stb.) közvetítése szempontjából.

A Compaq Discovery Location Services Észak-Amerika vezető körzet-alapú szolgáltatási megoldása, amelyet a nagyobb szolgáltatók máris alkalmaznak segélykérő szolgáltatások nyújtására. Ugyanezt a technológiát a későbbiekben bevételtermelő kereskedelmi szolgáltatások céljára is igénybe vehetik. A Bell Mobility nemrég jelentette be, hogy a Compaq új megoldását hasznosítva, megkötötte Észak-Amerika első körzet-alapú szolgáltatási szerződését.

Az Európai Bizottság tavaly decemberi irányelve egységes segélykérő számot (112) vezetett be az Unió valamennyi országában. A legtöbb érintett államban 2004. elején válik majd kötelezővé a mobiltelefonon elérhető, körzet-alapú segélykérő szolgáltatások biztosítása. A Compaq Discovery Location Services megoldása segítségével a szolgáltatók maradéktalanul eleget tudnak tenni ennek az előírásnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról