:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 15:09

Büntet a SuSE Linux

[SuSE] A SuSE Linux ezúttal egy speciális területen ért el sikert, mégpedig

[SuSE] A SuSE Linux ezúttal egy speciális területen ért el sikert, mégpedig a büntetésvégrehajtásban. A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által támogatott 12 informatikai tanteremben a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) ugyanis több mint 30 rendszergazdáját képeztette ki SuSE Linux ismeretekből.

Az oktatást a SuSE Linux AG magyarországi irodájának szakemberei végezték. A cél nem tikoltan az, hogy a büntetésvégrehajtás intézményeiben a résztvevők a fogvatartottakat oktassák majd szabad szoftverek használatára, a SuSE Linux példáján. A tanfolyamon az ország összes büntetés-végrehajtási intézménye képviseltette magát.

"Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, ezáltal lehetővé vált, hogy szakembereink kísérletei a Linux rendszerekkel és a hozzájuk kötődő alkalmazásokkal és fejlesztőeszközökkel szervezett, egységes képzésen alapuljanak" -- vélekedik Yazbekné, Szabó Katalin, a BVOP Sajtó- és Kommunikációs Osztályának vezetője.

A jövőbeli oktatók nagyon lelkesek, és az alapvető felhasználói ismereteken túl, melyet oktatni fognak, már a SuSE Linux hálózati alkalmazásain törik a fejüket. Ezen kívül vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az általuk fejlesztett helyi alkalmazások milyen feltételekkel futtathatók Linux környezetben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.