Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 8. 13:14

Magyar találmány: érme, szobor készülhet interneten leadott fényképből

A 3D-s tervezésnél használható topCAD és ArchiDraft tervezőprogramok, valamint az első hazai on-line fordítói piactér fejlesztéséről ismert PantoMat Kft. új találmányt jelentett be: a világon egyedülálló újításként, hazai fejlesztésű technológiával, fénykép alapján képes megmintázni fa, réz vagy műanyag alapanyagú érmén bárki fejformáját. Az érmék 30 vagy 60 milliméteres nagyságúak lehetnek, áruk az alapanyagtól és a nagyságtól függően 5-15.000,- Ft között mozog.

HIRDETÉS

[HWSW] A 3D-s tervezésnél használható topCAD és ArchiDraft tervezőprogramok, valamint az első hazai on-line fordítói piactér fejlesztéséről ismert PantoMat Kft. új találmányt jelentett be: a világon egyedülálló újításként, hazai fejlesztésű technológiával, fénykép alapján képes megmintázni fa, réz vagy műanyag alapanyagú érmén bárki fejformáját. Az érmék 30 vagy 60 milliméteres nagyságúak lehetnek, áruk az alapanyagtól és a nagyságtól függően 5-15.000,- Ft között mozog.


Pantallér
(fotó: Pantomat Kft.)
Megrendelés akár az interneten is leadható egy fénykép és a megrendelőlap elküldésével. A fényképpel szemben nincsenek külön követelmények, csupán annyi, hogy az arcélek a háttérből jól kiemelkedjenek, mert ennek segítségével lehet élethű, három dimenziós képet előállítani.
A cég korábbi találmánya a fénykép alapján elkészíthető szobor, melynél szintén egyedülálló képfeldolgozó megoldást alkalmaztak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.