Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 11:21

A PlayStation 2 internetre megy -- immár az Egyesült Államokban is

A Sony bejelentette, hogy az amerikai PlayStation 2 tulajdonosok számára augusztusban indul el az internetes szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók egymással tudnak játszani.

A Sony bejelentette, hogy az amerikai PlayStation 2 tulajdonosok számára augusztusban indul el az internetes szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók egymással tudnak játszani.

A japán szórakoztatóelektronikai óriás számos internetszolgáltatóval állapodott meg amelyek segítségével mintegy 11 millió felhasználó kapcsolhatja az internetre PlayStation 2 konzolját akár modemmel, akár kábelen vagy DSL szolgáltatáson keresztül.

A PlayStation 2 szériafelszerelésként nem tartalmaz hálózati kommunikációs berendezést, a Sony ezért jelképes összegért -- mindössze 99 centért -- árusítja majd azt a "Network Adaptor" nevű kiegészítőcsomagot, amely egy 10/100 Mbit Ethernet csatolót és egy 56 kbps modemet tartalmaz.

A japán cég minden Network Adaptor mellé ad egy lemezt, amely a konfigurációt teszi egyszerűvé, ezen kívül hasznos tanácsokkal látja el az online játékosokat. A diszken ezen felül online játékok demóváltozatai is megtalálhatók lesznek.

A Sony arra számít, hogy a fejlesztők a PC-s játékokhoz hasonlóan elkészítik szoftvereiknek az online multiplayer változatát is. Azonban a konzolok világában eddig ez meglehetősen ritkának számított, főként azért, mert a tavalyi év végén megjelent Xbox-on kívül egyedül a Sega Dreamcast tartalmazott alapfelszereltségben hálózati adaptert.

Mivel a Sony meglehetősen passzív szerepet vállal a PlayStation 2 internetre kapcsolásában, szinte az összes feladat a játékfejlesztőkre hárul majd, nekik kell létrehozniuk és karbantartaniuk azokat a szervereket, amelyeken a játékok zajlanak majd.

Hogy pontosan milyen játékok lesznek játszhatóak az interneten keresztül, azt egyelőre még nem tudni, a bejelentések az elkövetkező hónapokban várhatók. A rendszer bétatesztelése márciusban kezdődik el.

Az online játékok mellett a Sony többféle szórakoztató szolgáltatás beindítását tervezi az év végéig, a tervek között letölthető filmelőzetesek, zenék is szerepelnek. Emellett lehetőség lesz elektronikus levelezésre, banki tranzakciók bonyolítására, internetes vásárlásra vagy egyszerű böngészésre.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.