:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 11:21

A PlayStation 2 internetre megy -- immár az Egyesült Államokban is

A Sony bejelentette, hogy az amerikai PlayStation 2 tulajdonosok számára augusztusban indul el az internetes szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók egymással tudnak játszani.

A Sony bejelentette, hogy az amerikai PlayStation 2 tulajdonosok számára augusztusban indul el az internetes szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók egymással tudnak játszani.

A japán szórakoztatóelektronikai óriás számos internetszolgáltatóval állapodott meg amelyek segítségével mintegy 11 millió felhasználó kapcsolhatja az internetre PlayStation 2 konzolját akár modemmel, akár kábelen vagy DSL szolgáltatáson keresztül.

A PlayStation 2 szériafelszerelésként nem tartalmaz hálózati kommunikációs berendezést, a Sony ezért jelképes összegért -- mindössze 99 centért -- árusítja majd azt a "Network Adaptor" nevű kiegészítőcsomagot, amely egy 10/100 Mbit Ethernet csatolót és egy 56 kbps modemet tartalmaz.

A japán cég minden Network Adaptor mellé ad egy lemezt, amely a konfigurációt teszi egyszerűvé, ezen kívül hasznos tanácsokkal látja el az online játékosokat. A diszken ezen felül online játékok demóváltozatai is megtalálhatók lesznek.

A Sony arra számít, hogy a fejlesztők a PC-s játékokhoz hasonlóan elkészítik szoftvereiknek az online multiplayer változatát is. Azonban a konzolok világában eddig ez meglehetősen ritkának számított, főként azért, mert a tavalyi év végén megjelent Xbox-on kívül egyedül a Sega Dreamcast tartalmazott alapfelszereltségben hálózati adaptert.

Mivel a Sony meglehetősen passzív szerepet vállal a PlayStation 2 internetre kapcsolásában, szinte az összes feladat a játékfejlesztőkre hárul majd, nekik kell létrehozniuk és karbantartaniuk azokat a szervereket, amelyeken a játékok zajlanak majd.

Hogy pontosan milyen játékok lesznek játszhatóak az interneten keresztül, azt egyelőre még nem tudni, a bejelentések az elkövetkező hónapokban várhatók. A rendszer bétatesztelése márciusban kezdődik el.

Az online játékok mellett a Sony többféle szórakoztató szolgáltatás beindítását tervezi az év végéig, a tervek között letölthető filmelőzetesek, zenék is szerepelnek. Emellett lehetőség lesz elektronikus levelezésre, banki tranzakciók bonyolítására, internetes vásárlásra vagy egyszerű böngészésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.