Szerző: Ady Krisztián

2002. március 8. 01:13

30 GB-os optikai meghajtó fejlesztésébe kezdett a Plasmon kifejezetten professzionális felhasználásra

A Plasmon bejelentette, hogy elkezdte következő generációs optikai meghajtója és médiája, az Ultra Density Optical technológia fejlesztését. Az UDO lehet az első olyan kék-viola lézert használó megoldás, mely az MO, magneto-optikai meghajtók teljesítményét nyújtja költséghatékonyabban és megbízhatóbban a professzionális felhasználók számára.

A Plasmon bejelentette, hogy elkezdte következő generációs optikai meghajtója és médiája, az "Ultra Density Optical" technológia fejlesztését. Az UDO lehet az első olyan kék-viola lézert használó megoldás, mely az MO, magneto-optikai meghajtók teljesítményét nyújtja költséghatékonyabban és megbízhatóbban a professzionális felhasználók számára.

Az UDO meghajtókba való médiát tároló cartridge-e méreteiben pontosan megfelel majd az 5.25"-os MO médiáknak, így a már telepített és üzembe helyezett automatizált tárolórendszerek is könnyen átállíthatók lesznek az új formátumra. Az első generáció tárolóképessége 30 GB lesz (minő hasonlóság a Blu-Ray Disc-el), az adatátviteli sebesség 8 MByte/s. A jövőbeni tervek 60 GB-os és 120 GB-os médiákról is említést tesznek. Az UDO-t kifejezetten üzleti, professzionális célra fejlesztik, a felhasználáso területek az archiválási, ügyfélszolgálati (hanganyag rögzítés), e-mail archiválási, GIS, orvosi, telekom, banki és kormányzati adattáárolási célok lehetnek.

Az UDO a jövőben kváziszabvány lehet a professzionális területen. Teljes mértékben a Plasmon fejleszti, a meghajtó és a bele való média is a cég mérnökeinek szellemi terméke. A 25 millió dolláros fejlesztési projekten 80 szakember, mérnök dolgozik, az első kereskedelembe kerülő példányokat 2003 augusztusában tervezik leszállítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról