Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 7. 17:28

Félmilliárdan interneteznek otthonról

[CNET] Közel félmilliárd földlakó kapcsolódik otthonából a világhálóra -- derül ki a Nielsen/NetRatings ma nyilvánosságra hozott felméréséből, amely a 2001 utolsó negyedévében mért adatokon alapul.

[CNET] Közel félmilliárd földlakó kapcsolódik otthonából a világhálóra -- derül ki a Nielsen/NetRatings ma nyilvánosságra hozott felméréséből, amely a 2001 utolsó negyedévében mért adatokon alapul.

A tanulmány szerint világszerte mintegy 498 millió embernek van internethozzáférése az otthonában, ami 5,1 százalékos növekedés jelent a 2001 júliusa és szeptembere között mért szinthez.

Természetesen továbbra is Ázsia a legnagyobb ütemben fejlődő régió, itt három hónap alatt 5,6 százalékkal növekedett az otthoni internetkapcsolatok száma. Európában 4,9 százalékkal, Dél-Amerikában 3,3 százlékkal, Észak-Amerikában pedig 3,5 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik lakásukból is elérhetik a világhálót.

Továbbra is Észak-Amerika a legnagyobb internetes populáció, az összes internetező közel 40 százaléka itt lakik. Az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió 27 százalékot, Ázsia pedig 22 százalékot tesz ki.

Az ázsiai országok közül Szingapúrban a legnagyobb a penetráció, a 4 millió lakosú szigetállamban a polgárok 60 százaléka hozzáfér az internethez. A második és harmadik helyezett Dél-Korea és Hong-Kong ahol az emberek 58 és 56 százaléka kapcsolódhat a világhálóra.

A legkevésbé ellátott ország továbbra is India, itt a közel 1 milliárd lakosnak csak a 7 százaléka érheti el a hálózatot. Az ország helyzetén tovább ront, hogy az internet-használat elterjedése is lassabb az átlagosnál, ugyanis az emberek jelentős része nem engedheti meg magának számítógép vásárlását és az internetkapcsolat költségei is magasak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról