Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 7. 12:00

Nestlé adatközpontok IBM technológiával

[Mmd] Az IBM ma bejelentette, hogy a

HIRDETÉS

[Mmd] Az IBM ma bejelentette, hogy a Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata az IBM-et választotta a következő öt évre a vállalat egészét átfogó, világméretű üzleti átalakítási projekt központi elemét alkotó GLOBE adatközpontok szervereinek, tárolórendszereinek és adatbázis-szoftverének kizárólagos szállítójául.

A szerződés értelmében az IBM 500 milliárd dollárt meghaladó értékben fogja kiépíteni ezeknek a központoknak a technológiai e-infrastruktúráját. A központok alapját IBM eServer számítógépek alkotják majd, köztük pSeries Unix szerverek és xSeries Intel szerverek, Enterprise Storage Server (kódnéven "Shark") tárolószerverek, tárolóhálózatok (SAN), DB2 és Tivoli szoftverek.

A Nestlé éves árbevétele meghaladja az ötvenmilliárd dollárt, több mint 237 ezer embert foglalkoztat, 64 országban vannak üzemei, a termékválasztékát alkotó élelmiszereket és italokat szó szerint a világ minden országában forgalmazza. Most arra a döntésre jutott, hogy egy az egész világra kiterjedő program keretében konszolidálni és egységesíteni kívánja üzleti folyamatait egy program keretei között, melynek eredményeképpen 2006-ra 1,6 milliárd dolláros megtakarítást kíván elérni.

A Nestlé az átalakítás alapjaként bevezeti a mySAP.com rendszert, illetve a világ különböző pontjain működő öt GLOBE adatközpontban egyesíti a jelenleg több mint 100 telephelyen zajló tevékenységeit. A regionális központok Ausztráliában (Sydneyben), az Egyesült Államokban (Phoenixben) és Németországban (Frankfurtban) kapnak majd helyet. Két GLOBE adatközpont létesül ezeken felül Svájcban, Bussignyban: az egyik a vállalati adatok konszolidálására fog szolgálni, a másik pedig a fejlesztésre.

Az IBM infrastruktúra teljes körű bevezetését követően a Nestlé alkalmazottai egy beosztásuknak megfelelő funkciókat nyújtó portálon keresztül férhetnek majd hozzá a mySAP.com rendszerhez. A Nestlé kereskedelmi partnerei és ügyfelei saját biztonságos csatornán érhetik majd el a vállalatot, vagyis az ügyvitel kiterjed a vállalat határain kívülre is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.