Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 6. 15:05

Egyszerűen használható Intel-alapú HP szerverek kisvállalkozásoknak

Hewlett-Packard
Hewlett-Packard [Noguchi] Az egyszerűen használható, megfizethető árú és rendkívül megbízható HP Server tc2100 mai bevezetésével a Hewlett-Packard Company tovább bővítette a kis- és középvállalkozásainak szánt Intel-alapú szerverek kínálatát az európai, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő EMEA-régióban.

Az IDC elemzőinek a bejelentéssel egyidőben közzétett adatai szerint jelenleg a HP az EMEA-régió Intel-alapú szerverpiacának leggyorsabban fejlődő szállítója. Az IDC 2001. negyedik negyedévére vonatkozó előzetes adatai alapján a HP NetServereinek értékesítési árbevétele 18 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbi értékhez képest. A Hewlett-Packardnak ezzel az eredménnyel sikerült túlszárnyalnia öt legfontosabb versenytársa növekedési ütemét. A jelentés a harmadik helyre sorolja a HP-t az EMEA-régió Intel-alapú szervereket forgalmazó szállítóinak listáján.

A gyorsan növekvő kis- és középvállalkozások igényeit szem előtt tartva megtervezett HP Server tc2100 felhasználói minimális költségszint és erőfeszítés mellett maximális termelékenységet és hatékonyságot érhetnek el.

"A piaci nyomásra reagálva, egyre több kis- és középvállalkozás szeretne olyan egyszerűen bevezethető, stabil informatikai megoldásra szert tenni , amelynek üzemeltetése nem meríti ki az amúgy is szűkös emberi erőforrásokat és költségvetést" -- nyilatkozta Alberto Bozzo, a HP NetServer üzletágának európai üzemeltetési vezetője. "A HP Server tc2100 továbbra is fenntartja azt a trendet, amelynek értelmében a HP innovatív, megbízható, költséghatékony és minimális informatikai támogatást igénylő termékei diktálják a fejlődés ütemét a kis- és középvállalkozások szegmensében."

A HP kétféle választható kialakítással gondoskodik arról, hogy a felhasználók pontosan adott üzleti környezetük szükségleteinek megfelelően szabhassák testre egyprocesszoros szerverüket. A rendszer vagy 1,13 GHz-es Intel Pentium III/512 processzorral és SCSI illetve IDE merevlemez-meghajtóval, vagy pedig 950 MHz-es Intel Celeron processzorral és IDE merevlemez-meghajtóval konfigurálható. A versenytárs termékekkel ellentétben a HP alapszintű szerverei SCSI-meghajtóval is megrendelhetők, így a Hewlett-Packard a piac egyetlen olyan szállítója, amelynek legkedvezőbb árú szerverei e technológiával is párosíthatók.

A HP kimondottan olyan kis- és középvállalatok számára fejlesztette ki új szerverét, amelyek egyáltalán nem, vagy csak korlátozott mértékben tudnak igénybe venni informatikai támogatást. Az eszköz egyszerű telepítését külön szerszám nélkül is felnyitható kivitel, előoldali hozzáférés, felhasználóbarát szerelési jellemzőkészlet és telepítő-CD segíti. A helyszűkével küzdő irodákban a szerverdoboz akár egy íróasztal alatt is elhelyezhető.

A HP opcionális biztonsági másolatkészítő megoldásával a felhasználók katasztrófahelyzetben egyetlen gombnyomással helyreállíthatják rendszerüket, a vállalat ágazatvezető támogatási csomagjai pedig magas szintű védelmet garantálnak az értékes üzleti adatok számára. A mindig teljes körű megoldásokra törekvő HP szolgáltatásai a hardverekkel zökkenőmentesen együttműködve segítik elő a lehető legsimább és leggazdaságosabb üzletvitelt.

Az erősödő vállalkozások igényeire tekintettel, a HP Server tc2100 1,5 GB-ig bővíthető kapacitású regisztrált ECC SDRAM memóriát, valamint négy szabad PCI I/O bővítőnyílást is tartalmaz. Az eszköz többféle operációs rendszer (Microsoft Windows 2000, Linux és Novell Netware) támogatására is képes.

A HP Server tc2100 várhatóan 2002. február 1-én kerül az EMEA-régió üzleteibe, 890 eurós becsült kiskereskedelmi áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról