Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 6. 12:16

Multimédiás telefon beépített kamerával: Sony Ericsson P800

[NetAktív] A Sony Ericsson Mobile Communications ma bemutatta P800 jelű multimédiás telefonját. A készülék nagyméretű, színes érintőképernyővel, beépített kamerával, internet-hozzáféréssel, háromsávos GSM és GPRS hozzáférési lehetőséggel rendelkezik.

HIRDETÉS

[NetAktív] A Sony Ericsson Mobile Communications ma bemutatta P800 jelű multimédiás telefonját. A készülék nagyméretű, színes érintőképernyővel, beépített kamerával, internet-hozzáféréssel, háromsávos GSM és GPRS hozzáférési lehetőséggel rendelkezik.

A nyílt Symbian 7.0 platformra épülő eszköz jóval több, mint egyszerű telefon: átfogó funkciókészletű mobil multimédiás készülék, a GSM-iparág eddigi legmodernebb terméke.

"A P800 kiválóan példázza, mire is gondolunk mobil multimédiás készülékek címén" -- jelentette ki Katsumi Ihara, a Sony Ericsson elnöke.

A P800-zal digitális fotók készíthetők és tekinthetők meg a 208 x 320 pixeles színes képernyőn, eltárolhatók a fotóalbumban és elküldhetők e-mailben PC-kre vagy MMS üzenetként egy másik mobiltelefonra is. A P800 szintén képes megjeleníteni a hívó személy színes fotóját -- így mégiscsak személyesebb a kapcsolat.

Videoklippek -- például sportesemények, zene vagy mozielőzetes -- is letölthetők és megtekinthetők lesznek a P800-zal. Használható a készülék elektronikus határidőnaplóként is: naptár, e-mail, címjegyzék és tennivalólisták kezelésére képes, PC-vel szinkronizálható módon. A P800-zal jegyzetelni is lehet, valamint meg lehet tekinteni a Powerpoint, Word és Excel formátumú fájlokat. A Bluetooth technológiára felkészített P800 vezeték nélkül köthető össze Bluetooth fejhallgatókkal, PC-kkel és más Bluetooth eszközökkel.

A P800 a Symbian nyílt operációs rendszer legfrissebb, 7.0-s verziójára épül és az UIQ nevű legújabb, érintőképernyős felhasználói felületet használja. Mivel a P800 nyílt, új alkalmazások (játékok) is tölthetők le hozzá.

A P800 nyíltsága több dimenzióban is jelentkezik. Beépített böngészője képes elérni a webet (HTML és xHTML), az iMode- és WAP-szolgáltatásokat. Ezenfelül nem csupán többsávos a készülék, hanem valóban többnyelvű is: a kínai piacra szánt P802-be kínaiul is lehet írni.

A P800 várhatóan 2002 harmadik negyedévében lesz elérhető a piacon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:38

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.