Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 5. 15:44

Még ma eldőlhet a HP-Compaq ügylet sorsa

[CNET] A Hewlett-Packard és a Compaq között létrejövő összeolvadás sokak szerint egy ember kezében van, ez az ember pedig Ram Kumar, az Institutional Shareholder Services vezető elemzője.

HIRDETÉS

[CNET] A Hewlett-Packard és a Compaq között létrejövő összeolvadás sokak szerint egy ember kezében van, ez az ember pedig Ram Kumar, az Institutional Shareholder Services vezető elemzője.

"Lakatra zárt szobában tartjuk és az ajtó alatt csúsztatjuk be neki az ételt" -- viccelt az ISS nagyvállalati programigazgatója, Pat McGurn. Az ISS az egyetlen független amerikai vállalat, aki tanácsadóként dolgozik olyan esetekben, ahol a részvényeseknek felvásárlásokról vagy más ügyekről kell dönteni. A cég várhatóan ma teszi közzé ajánlását arra vonatkozóan, hogy a HP részvényesei támogassák-e a Compaq felvásárlását.

A HP részvényeinek közel 20 százalékát birtokló Walter Hewlett illetve a David és Lucille Packard Alapítvány nyíltan az ügylet ellen van. Elemzők szerint az ISS esetleges elutasító ajánlása döntő hatással lehet a felvásárlás létrejöttére, mivel ebben az esetben az intézményi befektetők nagy része minden bizonnyal nemmel voksolna a hónap végén esedékes szavazáson.

Az Európai Unió korábbi döntésében már jóváhagyta a két vállalat között kezdeményezett 22 milliárd dollár értékű ügylet létrejöttét, azonban a Hewlett-Packard és a Compaq részvényeseinek álláspontja még nem ismert és az amerikai hatóságok engedélye is hiányzik a számítástechnika eddigi legnagyobb szabású egyesüléséhez.

A Technology Business Research felmérése szerint a Hewlett-Packard és a Compaq ügyfeleinek 29,6 százaléka helyeselné az ügylet létrejöttét, 24,3 százalékuk azonban nem tartja kívánatosnak a felvásárlást. A megkérdezett cégek 46,1 százaléka egyelőre bizonytalan.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.