Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 5. 01:25

Megmenekült a csődtől a UPC

Június 3-ig kapott haladékot hitelezőitől a UPC -- írja az [origo] Üzleti Negyed . Az amszterdami székhelyű európai kábeltelevízós- internet- és távközlési szolgáltató idén már a második alkalommal kap lélegzetvételnyi időt adósságai törlesztésére.

HIRDETÉS

Június 3-ig kapott haladékot hitelezőitől a UPC -- írja az [origo] Üzleti Negyed. Az amszterdami székhelyű európai kábeltelevízós- internet- és távközlési szolgáltató idén már a második alkalommal kap lélegzetvételnyi időt adósságai törlesztésére.

A UPC európai terjeszkedésének költségei megroggyantották a cég pénzügyi helyzetét; a felvett négymilliárd eurós (977 milliárd forint) hitel esedékes 113 millió eurónyi (27 milliárd forint) kamattörlesztését februárban sem tudta teljesíteni a holland anyavállalat, ám a hitelező bankoktól haladékot kapott. Így immár második alkalommal menekült meg a fizetésképtelenségtől: első ízben januárban kapott egy hónapot a UPC az esedékes törlesztőrészlet befizetésére.

Kedvezőtlen jelek sorozata kíséri a UPC elmúlt hónapjait, hiszen először tavaly novemberben saját tőkéjének 740 millió eurós hiánya miatt büntetőlistára került az amszterdami tőzsdén, majd idén februárban a Microsoft bejelentette, hogy a UPC-ben birtokolt 6,3 százaléknyi tulajdonrészét a harmadára csökkenti. Ezzel az egyértelmű jelzéssel érzékeltette, hogy a kábeltévé-rendszerekhez készült szoftvereinek eladását illetően nem lát fantáziát a UPC-ben.

Mindezek ellenére a holland cég erre az évre vonatkozóan már bizakodó: a tavalyi negyedévenkénti 250-350 millió eurós bevételeiből idén már pénzforgalmi többletre számít.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 23:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.