Szerző: Vörös Péter

2002. március 5. 11:43

Az Intel szerint hamarosan Kína lesz a cég legnagyobb ázsiai ügyfele

[Reuters] A világ legnagyobb chipgyártója közölte, hogy a jelenlegi trendeket figyelembe véve Kína Japánt megelőzve a cég legnagyobb ázsiai ügyfele lesz két éven belül.

[Reuters] A világ legnagyobb chipgyártója közölte, hogy a jelenlegi trendeket figyelembe véve Kína Japánt megelőzve a cég legnagyobb ázsiai ügyfele lesz két éven belül.

Craig Barrett egy tokiói látogatáson riportereknek elmondta, hogy a kínai piac növekedése igen erős és várhatóan tovább fog folytatódni. "Vagy az idén, vagy jövőre Kína le fogja előzni Japán és az Intel legnagyobb ázsiai ügyfele lesz" -- mondta Barrett..

Az Intel tavalyi negyedik negyedéves 6,9 milliárd $-os forgalmának 7%-át adta Japán, míg az Ázsia/Csendes-óceáni régió részesedése 35% volt. Az Intel szerint Ázsia a cég egyre fontosabb növekedési forrásává válik, mivel a régióban jelentősen nő a számítógépek iránti kereslet.

Kína jó úton halad afelé, hogy óriási fogyasztói piaccá váljon, egyebek között a Világkereskedelmi Szervezetbe (World Trade Organization, WTO) történő belépéssel, míg Japán már egy évtizede gazdasági gondokkal küszködik.

Barrett elmondta, hogy az Intel tovább folytatja az új technológiák fejlesztését, bár a tőkebefektetést az idén 5,5 milliárd $-ra csökkenti a cég szemben a tavaly 7,5 milliárd $-ral.

Barrett azt is kiemelte, hogy az idei tőkebefektetés nagy részét a 0,13 mikronos csíkszélességű gyártási folyamathoz ill. a 300 mm-es szilíciumostyák gyártásához szükséges berendezésekre költi a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról