:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 18. 22:11

Microsoft PocketPC

A Microsoft holnap (azaz szerdán) mutatja be a PocketPC-t, ami egy kéziszámítógépekbe (handheld PC) szánt software-platform.

A cég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elhatározta, hogy versenyezni kíván az elterjedt és népszerű PalmOS-szel. A WindowsCE változatai nem voltak igazán sikeresek a handheld gépek között, mert nem a feladathoz szabták őket. A kényelem érdekében túl sok áldozatot hoztak a fejlesztők. Ez a sikertelenség tántorította el az IBM-et és a Philips-et a PocketPC támogatásától. Ugyanis a Microsoft szerint a felhasználók a kéziszámítógépekben is szeretik élvezni az asztali gépek kényelmes kezelhetőségét és szolgáltatásait, ezért a PocketPC tartalmazza majd az Office programcsomag átszabott verzióját és a Pocket IE internetböngészőt is. Egyes elemzők szerint viszont a taktika akár visszafelé is elsülhet, ugyanis a Palm gépek sikerének egyik fontos eleme a könnyen átlátható és egyszerűen kezelhető operációs rendszer és felhasználói programok.

A Microsoftnak mindenképpen szüksége van az üzleti sikerre, ezért a részvényesek bizalmának fenntartása miatt is fontos, milyen is lesz a PocketPC. Holnap mindenre fény derül majd...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.