Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 18. 22:11

Microsoft PocketPC

A Microsoft holnap (azaz szerdán) mutatja be a PocketPC-t, ami egy kéziszámítógépekbe (handheld PC) szánt software-platform.

A cég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elhatározta, hogy versenyezni kíván az elterjedt és népszerű PalmOS-szel. A WindowsCE változatai nem voltak igazán sikeresek a handheld gépek között, mert nem a feladathoz szabták őket. A kényelem érdekében túl sok áldozatot hoztak a fejlesztők. Ez a sikertelenség tántorította el az IBM-et és a Philips-et a PocketPC támogatásától. Ugyanis a Microsoft szerint a felhasználók a kéziszámítógépekben is szeretik élvezni az asztali gépek kényelmes kezelhetőségét és szolgáltatásait, ezért a PocketPC tartalmazza majd az Office programcsomag átszabott verzióját és a Pocket IE internetböngészőt is. Egyes elemzők szerint viszont a taktika akár visszafelé is elsülhet, ugyanis a Palm gépek sikerének egyik fontos eleme a könnyen átlátható és egyszerűen kezelhető operációs rendszer és felhasználói programok.

A Microsoftnak mindenképpen szüksége van az üzleti sikerre, ezért a részvényesek bizalmának fenntartása miatt is fontos, milyen is lesz a PocketPC. Holnap mindenre fény derül majd...

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.