Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 4. 17:09

Március 15-én jelenik meg a Flash MX multimédiás tartalomkészítő szoftver

A március 15-én megjelenő Flash MX segítségével a weboldalak tervezői a korábbinál sokkal átláthatóbb, egyszerűbb és felhaszálóbarátabb lapokat hozhatnak létre a világhálón -- legalábbis ezt állítja a programot készítő Macromedia.

HIRDETÉS

A március 15-én megjelenő Flash MX segítségével a weboldalak tervezői a korábbinál sokkal átláthatóbb, egyszerűbb és felhaszálóbarátabb lapokat hozhatnak létre a világhálón -- legalábbis ezt állítja a programot készítő Macromedia.

A Flash MX számos esetben túlmutat a Flash eddigi alkalmazási területein, segítségével nem csak animációk vagy menük, hanem egész weblapok hozhatók létre. A szoftver segítségével például olyan internetes űrlapok készíthetők, amelyek nem irányítják vissza a felhasználót a kiindulópontra, ha egy adat hiányzik.

"Megfigyeltük, az emberek hogyan dolgoznak az interneten, hogyan használják a webes alkalmazásokat és azt tapasztaltuk, hogy a HTML sokszor csődöt mond" -- mondta Eric Wittmann, a Macromedia Flash termékmenedzsere. "Az emberek a TV-hez vagy a bankautomatához hasonló egyszerűséggel szeretnék használni az internetes alkalmazásokat. Hisszük, hogy a Flash MX segítségével ez elérhető."

A fejlesztők azonban máris panaszkodnak. Egyesek szerint a Flash MX annyira megváltozott az elődeihez képest, hogy szinte az alapoktól ismét meg kell tanulni a használatát.

A Flash MX március 15-én jelenik meg a Flash Player 6-tal együtt. A Flash Player a Flash-sel létrehozott alkalmazások, tartalmak megtekintésére szolgál és teljesen ingyenesen elérhető. A Flash MX teljes verziója 499 dollárba kerül, a frissítésért 199 dollárt kérnek.

A Flash formátum egyre terjed, ma már nem csak asztali számítógépeken nézhetjük meg az ezzel készített tartalmakat, hanem kéziszámítógépeken is, sőt, nemsokára mobiltelefonokon is élvezhetjük azokat. A Flash MX-be ezért beépítették a megfelelő optimalizációs eszközöket, amelyek segítségével az elkészített anyagokat az egyes készülékek képességeihez lehet szabni.

A Flash MX Windows- és Mac OS-kompatibilis kiadásban jelenik meg és natívan támogatja a Mac OS X operációs rendszert is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.