Szerző: Ady Krisztián

2002. március 1. 15:03

A Nikon bemutatta legújabb, forgatható objektívvel ellátott digitális kameráját

A Nikon bemutatta legújabb digitális kameráját, a Coolpix 2500-as modellt, melyet -- szerintük -- egyedülállóvá tesz elforgatható szeme. Az obektívet akár a fényképezőgépet kezelő felé is irányíthatjuk, így akár önarckép is készíthető. ( Csak csendben jegyezném meg: ez egyáltalán nem újdonság, az alig 2 éves JVC GC-S1 kamerám is ilyen optikával rendelkezik. )

HIRDETÉS

A Nikon bemutatta legújabb digitális kameráját, a Coolpix 2500-as modellt, melyet -- szerintük -- egyedülállóvá tesz elforgatható "szeme". Az obektívet akár a fényképezőgépet kezelő felé is irányíthatjuk, így akár önarckép is készíthető. (Csak csendben jegyezném meg: ez egyáltalán nem újdonság, az alig 2 éves JVC GC-S1 kamerám is ilyen optikával rendelkezik.)

A zsebben könnyedén elférő kis méretű kamera 2 megapixeles szenzorral rendelkezik, 3x-os optikai zoomja egy kicsit közelebb hozza a távoli céltárgyakat. A beépített vaku sötétebb helyzetekben jöhet jól, a "vörösszem" csökkentő technológia előnyeit pedig nem nagyon kell ecsetelni egyetlen fotóbarátnak sem.

A kamerát teljesen automatikus fényképkészítési funkcióval is ellátták, ez az üzemmód gyors egymásutánban készíti a felvételeket, amíg le nem állítjuk vagy el nem fogy a rendelkezésre álló hely. Az előre beállított, 12 különböző képkészítési módszer között party, portré, éjszakai portré, napnyugta, táj, éjszakai táj, háttérvilágított, múzeum beállításokat is találhatunk, ezek közül választhatunk. Rövid mozgóképek elkészítésére is képes a kamera QVGA felbontással, 15 kép/s sebességgel, 15 másodpercen keresztül.

Az elkészített képeket egy 1/4"-os LCD monitoron nézhetjük vissza. A képek számítógépbe való áttöltésére egy "gyorsgombot" is létrehoztak, nem kell a menüben turkálni, csupán ezt az egy gombot lenyomni. A kamera USB felületen kommunikál a számítógépünkkel.

A CoolPix 2500 csomagjában a fényképezőgépen és tartozékain kívül a NikonView 5 szoftvert, PhotoImpression 2000 képmanipulációs és a VideoImpression 2000 QuickTime mozik készítésére alkalmas programot találhatjuk meg.

A Coolpix 2500 Lithium-Ion akkumulátora bármikor újratölthető, könnyű súlya passzol a kis méretű fényképezőgéphez. A csomagban egy ismeretlen méretű CompactFlash kártya is helyet kapott, így kicsomagolás után azonnal elkezdhetjük a felvételek készítését. A Coolpix 2500 áprilistól lesz kapható 380 dollár körüli áron.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.