:

Szerző: Vörös Péter

2002. február 28. 15:39

A Sony Ericsson színes kijelzős mobiltelefonokat mutat be a jövő héten

[Reuters] A Sony Ericsson a céghez közel álló források szerint jövő kedden egy sajtótájékoztatón új, színes kijelzős mobiltelefonokat fog bemutatni.

[Reuters] A Sony Ericsson a céghez közel álló források szerint jövő kedden egy sajtótájékoztatón új, színes kijelzős mobiltelefonokat fog bemutatni.

A bemutató várhatóan újabb nyomást fog jelenteni a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia számára, amelynek egyelőre nincs hagyományos méretű, színes kijelzős modellje, bár az év közepére várható a már bejelentett modell piacra dobása.

A források szerint egyértelmű az, hogy az ágazat a színes kijelző felé halad. A Sony Ericsson várhatóan egy londoni prezentáció keretében mutatja be az új mobiltelefonokat.

A cég hivatalosan nem kommentálta a fejleményeket. A múlt héten a cég egy cannes-i mobiltelefon-kiállításon azt közölte, hogy a márciusi CeBiten fognak új modelleket bemutatni.

Az új mobiltelefonok várhatóan az Ericsson T68 sikerére építenek, amely Európa első színes kijelzős internetes mobiltelefonja, s amely a veszteséges cég legsikeresebb modellje lett. Az ipari szakértők szerint a mobiltelefonok sikere mögött a következő tényezők fognak állni az idén: színes kijelző, egyszerűen felhasználható funkciók, jobb játékok és új design.

A Sony Ericsson új mobiltelefonjai az első olyan modellek lesznek, amelyeket immár a Sony Ericsson márkanév alatt fognak globálisan forgalmazni. A tavaly októberben elindított Sony Ericsson (közös vállalat) eddig a két anyavállalat meglévő termékeit árulta, és csak egyetlen modellnél fordult az elő, hogy az új név alatt forgalmazták (ezt is kizárólag Japánban árulják).

A Sony Ericsson közölte, hogy a március 5-i sajtótájékoztató a befektetők számára fog a cég működésével és a jövőbeni kilátásaival kapcsolatban összefoglalót nyújtani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.