:

Szerző: Barna József

2002. február 28. 12:57

Az AMD jó úton halad a nyereségesség felé

Robert Rivet
Robert Rivet
[AMD, SBN] A Robertson Stephens Technology Conference utolsó előtti napján az Advanced Micro Devices (AMD) pénzügyi vezérigazgatója, Robert Rivet tegnap elmondta, hogy a cég tartja magát korábban tett eredmény-előrejelzéséhez, és a 2002-es év első negyedévében 900 millió dolláros forgalom mellett némi veszteségre számít.

Rivet hozzátette, hogy a cég által gyártott mikroprocesszorok forgalma megfelel a szezonális trendnek; többnyire az első negyedévben a leggyengébb a félvezetőipari termékek iránti kereslet. A vállalat, tette hozzá, jó úton halad afelé, hogy a második negyedévben ismét nyereséget realizáljon, és hosszú idő után nyereséges évet zárjon.

Az AMD egyben bejelentette, hogy boxborough-ban megnyitotta bostoni kutatóközpontját (Boston Design Center), melyben a cég által kifejlesztett és számos iparági szereplő által felkarolt HyperTransport technológián alapuló termékek fejlesztése folyik majd. A központ kezdetben 35 mérnököt foglalkoztat.

Az AMD részvényárfolyama tegnap 2,9%-kal 14,10 dollárra emelkedett. Az utóbbi egy évben a cég papírjainak értéke 34,60 és 7,70 dollár között mozgott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.