Szerző: Barna József

2002. február 28. 12:57

Az AMD jó úton halad a nyereségesség felé

HIRDETÉS

Robert Rivet
Robert Rivet
[AMD, SBN] A Robertson Stephens Technology Conference utolsó előtti napján az Advanced Micro Devices (AMD) pénzügyi vezérigazgatója, Robert Rivet tegnap elmondta, hogy a cég tartja magát korábban tett eredmény-előrejelzéséhez, és a 2002-es év első negyedévében 900 millió dolláros forgalom mellett némi veszteségre számít.

Rivet hozzátette, hogy a cég által gyártott mikroprocesszorok forgalma megfelel a szezonális trendnek; többnyire az első negyedévben a leggyengébb a félvezetőipari termékek iránti kereslet. A vállalat, tette hozzá, jó úton halad afelé, hogy a második negyedévben ismét nyereséget realizáljon, és hosszú idő után nyereséges évet zárjon.

Az AMD egyben bejelentette, hogy boxborough-ban megnyitotta bostoni kutatóközpontját (Boston Design Center), melyben a cég által kifejlesztett és számos iparági szereplő által felkarolt HyperTransport technológián alapuló termékek fejlesztése folyik majd. A központ kezdetben 35 mérnököt foglalkoztat.

Az AMD részvényárfolyama tegnap 2,9%-kal 14,10 dollárra emelkedett. Az utóbbi egy évben a cég papírjainak értéke 34,60 és 7,70 dollár között mozgott.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.