:

Szerző: roberto

2002. február 27. 10:08

Megjelent az Opera 6.0 első linuxos bétája

Opera
Opera Software[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy elkészült az Opera 6.0 linuxos változatának első bétája. A sajtóközlemény szerint a böngésző elődjénél, az Opera 5-ös verziójának linuxos változatánál gyorsabb, és néhány olyan funkciót is tartalmaz, amely nem érhető el a windowsos változatokban.

Dean Kakridas, az Opera Software desktop termékek részlegének alelnöke elmondta, hogy az Opera 5 linuxos verziója rendkívül népszerű, eddig körülbelül egymillió alkalommal töltötték le az Opera webhelyéről, és ez egyértelműen jelzi a cég számára, hogy Linux hívei igénylik a Opera által biztosított internetes élményt.

A windowsos változathoz hasonlóan az Opera 6 linuxos verziója is támogatja a Unicode ázsiai és kelet-európai írásokhoz készült szekcióit.

A most kiadott béta már várható volt, hiszen a cég novemberben, decemberben, majd januárban is kiadott egy-egy technológiai előzetest az Opera 6 Linuxra készülő változatából. A friss böngésző a www.opera.com-ról tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.