Szerző: Ady Krisztián

2002. február 28. 01:38

A Thomson megvásárolja a Matsushita amerikai CD- és DVD-lemezeket előállító gyártósorait

A szórakoztatóelektronikai eszközöket forgalmazó Thomson Multimedia sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolja a Matsushita Electric Észak-Amerikában, Mexikóban és Európában található DVD- és CD-lemezeket készítő gyártósorainak egy részét. A majdnem 300 millió eurós (261,5 millió dolláros) üzlet várhatóan március végére zajlik le. A Thomson Multimedia elsősorban költségcsökkenést vár a saját divíziójába beolvasztásra kerülő Panasonic Disc Services Corporation cég megvásárlásától.

A szórakoztatóelektronikai eszközöket forgalmazó Thomson Multimedia sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolja a Matsushita Electric Észak-Amerikában, Mexikóban és Európában található DVD- és CD-lemezeket készítő gyártósorainak egy részét. A majdnem 300 millió eurós (261,5 millió dolláros) üzlet várhatóan március végére zajlik le. A Thomson Multimedia elsősorban költségcsökkenést vár a saját divíziójába beolvasztásra kerülő "Panasonic Disc Services Corporation" cég megvásárlásától.

Az elemzők szerint a vásárlással megszerzett gyártókapacitás és az ebből eredő többletbevétel tovább erősíti a Thomson kereskedelmi kapcsolatait fő ügyfelével, a Vivendi tulajdonában lévő Universal Studios kiadóval.

A Matsushita vállalata a cég újrastruktúrálási folyamatának esett áldozatául. Az egyre terjeszkedő ipari vállalat nemrég bejelentett rekordvesztesége után mindenképpen profitot szeretne felmutatni a következő gazdasági évben, a drasztikus lépések ennek köszönhetők. A Panasonic cég DVD-lemezeket gyártott 1996 óta több stúdió, köztük a Universal és a Paramount számára is.

Az ügylet eredményeként a Thomson öt gyártóüzemet vásárol meg. Az üzemekben 1600-an dolgoznak. A Matsushita nem vonul ki teljesen Észak-Amreikából, a Kalifona államban található üzemét egyelőre megtartja, nem adja el.

Érdekesség, hogy a Thomsonnal kötendő üzleti tranzakcióban részt vevő mexikói gyár a közelmúltban került a Matsushita 100%-os tulajdonába. Az Eastman Kodak e hó elején jelentette be, hogy eladja 49%-os részesedését a maradék 51%-al rendelkező Matsushitának, és kilép az írható CD-k és DVD-k piacáról.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.