:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 18. 12:35

Az ATI jövő hétfőn mutatja be Rage 6-ot

A legújabb generációs 3D ATI-kártyától az nVidia megszorítását reméli a kanadai cég. Az utóbbi időkben a csúcskategóriájú videójáték kártyák terén az nVidia irigylésre méltó eredményeket ért el - a Rage 6 kódnevű kártya ebben a szegmensben fog versenyezni. Az új kártya teljes specifikációját a jövő heti bemutatón hozza nyilvánosságra hivatalosan az ATI. A bemutató helyszíne a New Orleans-i Windows Hardware Engineering Konferencia lesz. Az új kártyára kihegyezett első játékok megjelenése pedig nyárra várható a cég szerint.
Az ATI ez év elején vette meg az ArtX-et, amely a Nintendo következő játékkonzoljához, a Project Dolphin-hez szállítja a technológiát - az nVidia pedig a Microsoft X-Box játékkonzoljához fogja szállítani a grafikus "részleget".
A cég a február 29-én végződött pénzügyi negyedévét 51,1 millió $ nettó profittal zárt (szemben az egy évvel korábbi 21,7 millió $-ral), míg a forgalom 297,2 millió $-ról 28%-kal, 380,1 millió $-ra nőtt. Tegnap a Nasdaq-on 5/16$-ral, 1,9%-kal, 16,9/16$-ra nőtt a cég részvényárfolyama.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.