Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. február 26. 16:44

Kormányportál, kormányháló, kormányinternet

[Kormányzati Portál] Márciustól üvegszálas hálózat köti össze a fővárosi államigazgatási szervezeteket. Kleinheincz Gábor az Informatikai Kormánybiztosság főcsoportvezetője szerint a félmilliárdos beruházást követően hatékonyabb és gyorsabb lesz a kormányzati szervezetek belső működése.

IKB[Kormányzati Portál] Márciustól üvegszálas hálózat köti össze a fővárosi államigazgatási szervezeteket. Kleinheincz Gábor az Informatikai Kormánybiztosság főcsoportvezetője szerint a félmilliárdos beruházást követően hatékonyabb és gyorsabb lesz a kormányzati szervezetek belső működése.

A fővárosban várhatóan négyszáz intézmény kapcsolódik majd a hálózatra, a jövőre tervezett országos fejlesztés révén további négyszáz vidéki végpontot alakítanak majd ki. Az új kormányzati hálót a pogármesteri hivatalok nem élvezhetik, a közel 3200 települési önkormányzat egyelőre nem csatlakozik a kormányhálóra.
Az egységes kormányháló üvegszálas kábelre épül, melyet távközlési szolgáltatóktól bérelnek: a fővárosban a Matáv és a Novacom, míg vidéken a Vivendi-Pantel konzorcium lett tendernyertes. A Synergon Rt szállította a hálózati eszközöket, az üzemeltetésért és a biztonságért pedig a Miniszterelnöki Hivatal érdekeltségében tartozó Kopint-Datorg felel majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról