Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. február 26. 14:41

A Matáv felvásárolná az Első Pesti Telefontársaságot

Nyilvános vételi ajánlatot tett a Matáv az Első Pesti Telefontársaság (EPT) közkézen forgó részvényeire -- adta hírül a Magyar Tőkepiacra hivatkozva a Népszabadság . Az EPT-ben jelenleg közel 80 százalékos tulajdoni hányaddal bíró távközlési óriás ajánlata egy hónapig érvényes.

HIRDETÉS

EPTNyilvános vételi ajánlatot tett a Matáv az Első Pesti Telefontársaság (EPT) közkézen forgó részvényeire -- adta hírül a Magyar Tőkepiacra hivatkozva a Népszabadság. Az EPT-ben jelenleg közel 80 százalékos tulajdoni hányaddal bíró távközlési óriás ajánlata egy hónapig érvényes.

Az 1992-ben alakult EPT a főváros legrosszabb távközlési ellátottságát felmutató X., XVII. és XVIII. kerületekben kezdte meg fejlesztéseit, bízva a térség távközlési koncessziójának megszerzésében. A koncessziós területek felosztása azonban keresztülhúzta az EPT számításait: az 1-es primer körzet (Budapest) egységes koncesszióba adását írta elő a törvény, így az EPT-t csak az menthette meg, ha lassan beolvad a Matávba. Ezt követően az EPT folyamatosan küzdött a saját szolgáltatási arculat kialakításáért: előbb az ISDN, majd üzleti BDSL-hozzáférések, később a VoiceIP értékesítését kezdték meg, s mindezzel párhuzamosan egyedi távközlési hálózatok menedzselését nyújtotta a cég.

Az EPT tavalyi árbevétele meghaladta az egymilliárd forintot, ám emellett kétszázmilliós nagyságrendű veszteséget kellett elviselnie. A mostani részvényfelvásárlással a társaság piaci helyzete valószínűleg nem változik, hiszen már jelenleg is tagja a Matáv-csoportnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.