Szerző: Ady Krisztián

2002. február 26. 23:10

A SigmaTel bemutatta a DVD-Audio és SACD szabványoknak megfelelő PC-s audiokodekjét

A SigmaTel Inc., kodekjeit több hangkártyán, alaplapra integrált vezérlők mellett láthatjuk gyakran viszont, a cég a PC-s iparág egyik legjelentősebb AC97 audiokodek beszállítója. Az IDF rendezvényen bemutatott új kodekje nemrég beállított rekordokat készül megdönteni, lepipálja a jelenlegi vezető PC-s csúcsmodelleket is.

A SigmaTel Inc., kodekjeit több hangkártyán, alaplapra integrált vezérlők mellett láthatjuk gyakran viszont, a cég a PC-s iparág egyik legjelentősebb AC'97 audiokodek beszállítója. Az IDF rendezvényen bemutatott új kodekje nemrég beállított rekordokat készül megdönteni, lepipálja a jelenlegi vezető PC-s csúcsmodelleket is.

A SigmaTel C-Major STAC9460 kodekje egy 24 bites felbontásra képes, 192 kHz-es mintavételi frekvenciát támogató, 6-csatornás megoldás, mely megfelel a DVD-Audio vagy SACD (Super Audio Compact Disk) szabványok igen szigorú feltételeinek is. Ez a kodek sosem látott minőséget ígér az előbbi formátumok használatával a PC-s világban.

A DVD-Audio és SACD lemezek minősége nagyságrendekkel jobb a CD-audio lemezekénél, köszönhetően a nagyobb mintavételi frekvenciának, nagyobb felbontásnak és a hatcsatornás támogatásnak egyaránt.

A SigmaTel új C-Major kodekje a fenti kitűnő paramétereket a cég Sigma-Delta technológiájával fejeli meg, több mint 105 dB jel-zaj viszont nyújtva. Sajnos a sajtóközleményből nem derül ki, hogy mikor jelenhetnek meg az első kodekre épülő berendezések, PC-s megoldások.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról