:

Szerző: roberto

2002. február 25. 11:00

Az elmúlt hét végén a MandrakeSoft két béta állapotú Linux rendszert tett közzé

MandrakeSoft
MandrakeSoft[Mandrake News] Az elmúlt hét végén a francia cég két béta állapotú Linux rendszert is közzétett. Tavaly június elején adta ki a MandrakeSoft disztribúciójának 8.0-ás verzióját PowerPC-re, azóta szinte minden megváltozott egy kicsit a rendszerben, így a következő, 8.2-es verzió is el fog készülni PowerPC-re, ennek az első kézzelfogható jele a Mandrake Linux 8.2 for PPC bétája.

A cég a PowerPC-s béta előtt egy nappal a jóval elterjedtebb x86-os architektúrára is kiadott egy friss fejlesztői összeállítást, amely már a Mandrake Linux 8.2 harmadik bétája. Az újdonságok közt szerepel az ISA buszos hálózati csatolók jobb detektálása, az ATi Radeon és Rage kártyák (elvben) jobb támogatása, a nyomtatók jobb kezelése, SCSI szkennerek felismerése; ugyanakkor a kiadáshoz fűzött megjegyzések szerint számos olyan dolog még egyszerűen nem működik, amely a disztribúció stabil változataiban már rég nem számít különlegességnek, például az ES1371-es chipen alapuló hangkártyák támogatása (Sound Blaster 128) vagy a DHCP-s hálózati konfiguráció.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.