:

Szerző: Ady Krisztián

2002. február 25. 11:54

Árverésen debütál a DivX videotömörítő algoritmus 5-ös verziója

Az eBay online aukciós portál egyre több jótékonysági árverést folytat le oldalain. Ezúttal a DivX Networks ajánlott fel a fanatikusok számára igen értékes relikviákat. A legújabb DivX kodek, a 4.12 után 5-ös verziószámmal jelentkező videotömörítő algoritmus golden master CD-jére lehet licitálni, mely a legújabb kodek legelső végleges példányát tartalmazza. A licit pillanatnyilag 3450 dollárnál tart, de a leendő nyertes nem csupán egy CD-t kap ennyi pénzért. A DivX Networks a kodek mellé felajánlott egy enkódolásra tökéletes számítógépet is:

Az eBay online aukciós portál egyre több jótékonysági árverést folytat le oldalain. Ezúttal a DivX Networks ajánlott fel a fanatikusok számára igen értékes relikviákat. A legújabb DivX kodek, a 4.12 után 5-ös verziószámmal jelentkező videotömörítő algoritmus "golden master" CD-jére lehet licitálni, mely a legújabb kodek legelső végleges példányát tartalmazza. A licit pillanatnyilag 3450 dollárnál tart, de a leendő "nyertes" nem csupán egy CD-t kap ennyi pénzért. A DivX Networks a kodek mellé felajánlott egy enkódolásra tökéletes számítógépet is:
  • Két darab AMD MP1500+ processzor
  • Asus A7M266-D duál alaplap
  • 512 MB (2x256MB) DDR RAM
  • ATI Radeon 8500 64 MB DDR videokártya
  • 80 GB Wester Digital 7200 merevlemez
  • DVD-ROM/CD-R meghajtó (kombó)
  • Billentyűzet és egér
  • Windows XP Pro operációs rendszer
  • Különleges ház, a DivX alkotóinak aláírásával

A befolyt összeget az NVIDIA hasonló akciójához hasonlóan jótékonysági célokra fordítják, egyelőre meg nem határozott alapítványok számlájára kerül majd a pénz.

Az árverés itt tekinthető meg. Egyben a fentiekből következik, hogy hamarosan kiadásra kerül a DivX5-ös kodek...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.