Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 22. 13:39

A Handspring elhagyná a japán piacot?

Egyes pletykák szerint a világ második legnagyobb kéziszámítógép-gyártója, a Handspring kivonulna a japán piacról.

HIRDETÉS

Egyes pletykák szerint a világ második legnagyobb kéziszámítógép-gyártója, a Handspring kivonulna a japán piacról.

A híreszteléseket több dolog is alátámasztja: a tavaly ősszel bemutatott Visor Neo és Pro számítógépek egyáltalán nem jelentek meg a távol-keleti ország piacán, a régebbi gépek ára pedig az utóbbi hónapokban drámaian csökkent: a szupervékony Visor Edge és az egyetlen színes kijelzős Visor modell, a Prism ma már csak 19,800 jenbe kerülnek, holott az eredeti áruk 49,000 jen volt.


Handspring Visor Edge

Szakértők szerint a Handspring gépei nem túl sikeresek a távol-keleten. Ennek oka, hogy a cég kizárólag 160x160 pixeles felbontású kijelzővel szereli azokat, és az alacsony felbontású megjelenítő nem túl optimális a japán karakterek ábrázolásához. A Palm éppen ezért nem dobta piacra Japánban az m125 modellt, ahogy az alsó kategóriás Sony Clié S360-nak sincs japán változata.

A Handspring nemrégiben nyíltan is elkötelezte magát a mobiltelefonnal integrált személyi asszisztensek fejlesztése mellett, és piacra dobta első ilyen jellegű termékét, a Treo 180-at. Ezt a készüléket egész biztos, hogy nem látjuk majd Japánban, ugyanis a Treo 180 egy GSM rendszerű mobiltelefont tartalmaz, azonban a felkelő nap országában a mobilhálózat nem ezen a szabványon alapul, azaz a Treók mobiltelefonos része nem használható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.