Szerző: roberto

2002. február 22. 10:51

A World Wide Web Consortium kiadta az XML-aláírások ajánlását

[W3C] A webes szabványok készítésével és fejlesztésével

[W3C] A webes szabványok készítésével és fejlesztésével foglalkozó World Wide Web Consortium (W3C) néhány napja adta ki az XML-es digitális aláírásokra vonatkozó XML-Signature Syntax and Processing ajánlást.

Az ajánlásban egy olyan XML nyelv szintaxisát és annak feldolgozási módját írják le, amely alkalmas a digitális aláírások hordozására. Az ilyen XML-aláírások biztosítják a kommunikáló feleket a kicserélt adatok integritásáról, és adatok, illetve az aláíró hitelességéről. Az XML-aláírásokat bármilyen típusú adathoz (pl. képekhez is) lehet csatolni, sőt ha XML típusú adathoz csatoljuk őket, akkor vonatkozhatnak az adat bizonyos részeire is.

W3C igazgatója, Tim Berners-Lee a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az XML-aláírás olyan fontos alap, amelyre biztonságos webes szolgáltatást lehet építeni, az XML-aláírás az alapvető hitelesítés és integritás lehetőségével új utat nyit meg a biztonságos tranzakciókat igénylő alkalmazások számára.

Az ajánlás teljes szövege a www.w3.org-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról