:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. február 21. 04:20

BIX berendezés hibája okozott tegnap kisebb fennakadást a hazai internetforgalomban

Mint a mellékelt grafikonból is kitűnik, a budapesti internet adatkicserélő központ, a BIX ( B udapest I nternet E x change) forgalma tegnap kora délután jócskán visszaesett. A szerkesztőségünkben is észlelt jelenség hátterében előbb ki-ki a saját internetszolgáltatóját sejtette, ám amikor az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek visszajezések, már sejteni lehetett, hogy az ISP túlterheltségénél nagyobb fennakadásról van szó.

[HWSW] Mint a mellékelt grafikonból is kitűnik, a budapesti internet adatkicserélő központ, a BIX (Budapest Internet Exchange) forgalma tegnap kora délután jócskán visszaesett. A szerkesztőségünkben is észlelt jelenség hátterében előbb ki-ki a saját internetszolgáltatóját sejtette, ám amikor az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek visszajezések, már sejteni lehetett, hogy az ISP túlterheltségénél nagyobb fennakadásról van szó.



A BIX forgalmának alakulása 2002. február 19-20-án

A jelenség szerencsére csupán múló rosszullétnek bizonyult, hamar erőre kaptak a bájtok. Tüdős András, a BIX felügyelő bizottsága elnökének tájékoztatása szerint délután az egyik BIX node hibás működése, illetve forgalma bénította meg a BIX hálózatát. A hibát csak a helyszínen tudták elhárítani, annak kiváltó okát egyelőre nem ismerik.

Tüdős úr tájékoztatott arról is, hogy hasonló leállás az elosztott BIX architektúra fennállása óta kétszer fordult elő (tavaly decemberben és januárban). A korábbi esetek azonban sokkal inkább érezhetők voltak: tavaly januárban gyakorlatilag egy egész délutánra megbénult a BIX működése, akkor valamennyi internetszolgáltatót egyenként lekapcsolaták a hálózatról, hogy az adatforgalom normalizálódjon. Decemberben csak részleges -- mintegy tíz perces -- leállás volt egy Matáv ATM kapcsoló hibája miatt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.