Szerző: roberto

2002. február 20. 21:52

A Python programnyelv megalkotója díjat kapott a Szabad Szoftver Alapítványtól

[FSF] A Szabad Szoftver Alapítvány (FSF) néhány napja Belgiumban tartotta meg

[FSF] A Szabad Szoftver Alapítvány (FSF) néhány napja Belgiumban tartotta meg negyedik díjkiosztóját. Az eseményen Richard M. Stallman, a Szabad Szoftver Alapítvány jelenlegi elnöke és alapítója a Python programnyelv megalkotásáért és implementálásáért Guido van Rossumnak adta át a negyedik FSF-díjat.

A jelöltek közül egy bizottság választotta ki azokat, akik a legtöbbet tették a szabad szoftverekért, van Rossumon kívül döntős volt még GNU Ghostscript nevű Postscript-értelmező egyik fejlesztője, L. Peter Deutsch, illetve Andrew Tridgell, a Samba (SMB/CIFS protokollon alapuló fájl- és nyomtatómegosztás UNIX-on) projekt meghatározó személyisége.

Az előző évek díjazottjai: Larry Wall (Perl szkriptnyelv), Miguel de Icaza (GNOME grafikus felület) és Brian Paul (Mesa 3D grafikus könyvtár).

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.