Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 19. 17:27

Compaq Evo N115 notebook mobil AMD processzorokkal

[Mmd] A Compaq ma egy új, legalsó árszegmensbe

[Mmd] A Compaq ma egy új, legalsó árszegmensbe pozícionált noteszgépet jelentett be az EMEA régióban (Európa, Közép-Kelet és Afrika): az Evo N115-öt.

Az előre telepített Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerrel szállított Evo N115 az Evo noteszgépsorozat legújabb tagja, és a megfizethető hordozható számítástechnikai megoldásra igényt tartó közép-, valamint kisvállalatokat célozza meg.

Az Evo N115 az AMD leggyorsabb mobil processzortechnológiáját, a nemrégiben kibocsátott Mobile AMD Athlon 4 és Duron processzorokat felhasználó Evo N115 osztályában az egyik leggazdagabb funkcionalitást és legjobb ár-érték arányt kínáló kereskedelmi noteszgép. A "mindent egyben" kivitelű, egyszerűen használható új noteszgép ideális az árérzékeny vállalatok számára.

Az Evo N115 innovatív, "mindent egyben" kivitele floppy-meghajtót, merevlemez-meghajtót, CD, DVD vagy DVD/CD-RW kombó optikai meghajtót, valamint az összes rendszerportot magában foglalja. Teljes méretű billentyűzet, Easy Access billentyűk, négyirányú internetes görgetőgomb, külön hangerőszabályozó, valamint választógombokkal ellátott, nagyméretű érintőpad biztosítja az Evo N115 könnyű kezelhetőségét.

Az Evo N115 az 1 GHz-es AMD Duron processzoros modelltől a 14,1" TFT kijelzővel felszerelt Mobile AMD Athlon 1500+ (1,3 GHz) processzoros verzióig többféle konfigurációban is kapható. Az Evo N115-ben beépített 56K v.92 modem, 10/100 Mbps hálózati kártya, S-Video kimenet (TV-out) és két USB port található. Az Evo N115-re 1 éves -- alkatrész és munkadíjat magában foglaló -- garancia vonatkozik. Számos kiegészítő mellett opcionális portreplikátor is kapható hozzá.

Az EVO N115 Magyarországon várhatóan 2002 májusában kerül forgalomba.

a címlapról