Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. február 19. 16:10

Lebeszélhető Voice IP kártyák az Eurowebtől

Új, VoiceIP szolgáltatást nyújtó kártyát dobott piacra NeoPhone instant néven február elején az Euroweb . A kártyák előre meghatározott összeghatárig bel- és külföldi beszélgetésre vagy akár faxolásra is használhatók.

Új, VoiceIP szolgáltatást nyújtó kártyát dobott piacra NeoPhone instant néven február elején az Euroweb. A kártyák előre meghatározott összeghatárig bel- és külföldi beszélgetésre vagy akár faxolásra is használhatók.

A kártyát -- ellentétben a sima telefonkártyával -- nem kell semmilyen készülékbe behelyezni, csak a rajta található azonosítószám miatt van jelentősége. Az 5.000,- forint értékű kártya tulajdonosa bármelyik MATÁV körzetből bárhonnan -- otthoni, munkahelyi, vagy akár nyilvános telefonról is -- kezdeményezhet külföldi vagy belföldi távhívásokat.

A kártyával kezdeményezett hívások díjai belföldre a Matáv és a Vivedi árai között vannak, külföldre például Európa túlnyomó részébe 50 Ft/perc, az Egyesült Államokba pedig 36 Ft/perc. A szolgáltatás egyelőre csak a volt Matáv koncessziós területekről vehető igéénybe, bár mint Garai Géza, az Euroweb üzletfejlesztési igazgatója a NeoPhone sajtótájékoztatóján elmondta, ha nem is órák, de napok kérdése, hogy megállapodásra jussanak a koncesszióval rendelkező alternetív szolgáltatókkal. Mobiltelefonról ugyan igénybevehető a NeoPhone szolgáltatás, de nem az ingyenes hívószámon, hanem egy, a mobil zónából a fővárosba irányuló normál tarifa szerint díjazott hétjegyű szám tárcsázásával.

Mint megtudtuk, az Euroweb sikeres üzletága a NeoPhone, naponta százezer forintnyi bevétel realizálható ebből. A szolgáltató tavalyi összes árbevétele 1,2 milliárd, nyeresége 370 millió forint volt, s erre az évre 1,6 milliárdos árbevétel mellett 200-25 milliós nyereséget remélnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról