Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 18. 18:09

280 szerver fél négyzetméteren: Compaq ProLiant e-Class

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma alkalmazkodó infrastruktúrával kapcsolatos stratégiája részeként bejelentette a ProLiant BL e-Class-t, amely az ipari szabványú Compaq ProLiant BL szerverek első sorozata.


Compaq ProLiant BL10e

A ProLiant BL e-Class az első olyan igen nagy sűrűségű szerverkártya-architektúra vállalatok számára, amelynek segítségével egy szabványos 42U rackbe 280 szervert lehet bezsúfolni egyszerre. A ProLiant BL e-Class javítja a hagyományos vállalati adatközpontok, valamint az xSP környezetek működésének hatásfokát, és gyors telepíthetőséggel, a virtuális jelenlét és ellenőrzés lehetőségével, valamint plug-and-play kiszolgálhatósággal egészíti ki az ügyfelek kritikus információtechnológiai erőforrásait. Az új képességek értékes időt takarítanak meg az IT-személyzet számára, és órákról percekre rövidítik le az új szerverek telepítési idejét.

A Compaq ProLiant BL e-Class kártyaszerverek az alkalmazkodó számítástechnikához szánt moduláris szerverarchitektúra első megjelenési formái. A ProLiant BL e-Class szerverkártyák nagy hatásfokot és nagy teljesítményt biztosítanak az előtéri webkiszolgáláshoz és segédkiszolgáláshoz, és klaszter-csomópontokként is működnek.

A ProLiant BL10e szerverkártyán egy igen alacsony feszültségű Intel Pentium III 700 MHz processzor, akár 1 GB ECC memória, 30 GB lemeztárhely és két darab 10/100-as Ethernet csatlakozó található. Egy 3U házban húsz darab ProLiant BL10e szerverkártya fér el, ami azt jelenti, hogy egy 42U rack akár 280 kártyát is tartalmazhat.

A ProLiant BL e-Class a legmagasabb szintű rendelkezésre állást és menedzselhetőséget biztosítja redundáns, üzem közben cserélhető táppal és hűtéssel, hálózati csatlakozással és intelligens menedzsment technológiával, amely ugyanazon házon belül a Microsoft Windows 2000 és a Linux operációs rendszer használatát is lehetővé teszi.

Az ipari szabványú technológián alapuló ProLiant BL e-Class az áramellátás, a teljesítmény és a helykihasználás egyensúlyának megteremtésével jó hatásfokú és költségtakarékos adatközpontokat eredményez. A Compaq 2002-ben és utána is bővíteni kívánja a különböző szintű ProLiant BL szerverek választékát, és az igényesebb és komplexebb vállalati alkalmazásokhoz a későbbiekben robusztus, nagy teljesítményű, 2- és 4-processzoros szerverkártyákat is szeretne bevezetni.

A ProLiant alapú szolgáltatások jelenlegi bőséges választékán kívül a Compaq Global Services a Rapid Deployment Pack és a ProLiant BL e-Class integrálásával különféle egyéb szolgáltatásokat is kínál, amelyek az új Compaq ProLiant BL szervervonal és a meglévő ProLiant ML/DL szerverek tervezésével, konstrukciójával és kivitelezésével kapcsolatban nyújtanak hasznos segítséget. A CarePaq és a CarePaq Priority tervek keretében csomagokban kínált életciklus-támogatási megoldások is rendelkezésre állnak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról