:

Szerző: Vörös Péter

2002. február 18. 11:01

A Microsoft csökkentette részesedését a UPC-ben

[Bloomberg] A United Pan-Europe Communications (UPC) egykor második legnagyobb részvényese a Microsoft 6,3%-ról 2,6%-ra csökkentette részesedését Európa második legnagyobb kábeltévé-társaságában.

[Bloomberg] A United Pan-Europe Communications (UPC) egykor második legnagyobb részvényese a Microsoft 6,3%-ról 2,6%-ra csökkentette részesedését Európa második legnagyobb kábeltévé-társaságában.

A UPC legnagyobb részvényese, a John Malone-féle Liberty Media Corp., a Microsoft részesedése immár csak 11,4 millió részvény, azaz 2,6%-os részesedés.

A redmondi központú szoftvergyártó óriás legalább öt kábeltévé-társaságban (többek között az NTL Inc.-ben és a Telewest Communications Plc.-ben) rendelkezik részesedéssel. A befektetésektől azt reméli a Microsoft, hogy a kábeltévé-rendszereken futtatható szoftvereket fog eladni, valamint meggyorsíthatja a nagy sebességű internetszolgáltatást, amely további keresletet teremtene a Microsoft termékei iránt.

"A Microsoft sok cégbe fektet be és általában olyan szolgáltatókba invesztál, amelynél úgy véli, hogy a cég szoftverei beléphetnek a piacra" -- közölte Brian Salerno, a Munder Capital Management egyik elemzője. "Sok helyen próbálkoznak és ha azt látják, hogy nincs kilátás sikerre, akkor távoznak".

Bert Holtkamp, a UPC szóvivője nem kommentálta a hírt.

Caroline Boren, a Microsoft szóvivője szintén nem volt hajlandó kommentálni a hírt, mindössze annyit mondott, hogy "a Microsoft továbbra is egyértelműen aktív marad a kábeltévé-társaságokkal történő együttműködésben".

A Microsoft az ún. set-top box szoftver piacon a szintén amerikai Liberate Technologies-zel versenyez.

Pénteken a Microsoft részvényárfolyama 1,45$-ral (2,35%-kal) 60,23$-ra esett vissza. A UPC részvényárfolyama 1 euróval (3,9%-kal) 27 euróra esett vissza. A UPC részvényárfolyama az idén 48%-kal csökken, ezzel az AEX leggyengébb szereplője. A cég részvényárfolyama tavaly 95%-kal zuhant le, ezzel a leggyengébb AEX szereplő volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.