:

Szerző: sammer

2000. április 18. 04:24

The mod of the week: Action Half-Life

Régóta

Régóta szeretnél az akciófilm sztárok szerepében lenni? Nincs már olyan messze, hogy főszereplőnek érezhesd magad az Action Half-Life nevű mod-ban, ami új mutatványokat visz a népszerű játékba, hosszú tűzcsatákat és hatalmas robbanásokat. Nem véletlenül kapta a "Mod of the Week" címet.

Akció az ujjaid alatt!

Az Action Half-Life megpróbálja a moziban vetített akciófilmek hangulatát beleültetni a játékba, hogy a játékos ezúttal tényleg AKCIÓhősnek érezhesse magát, és középutat nyújt a valóság és a játszhatóság között. Több féle akciójelenetben vehetsz részt amit készítők részletesen kidolgoztak. Az Action Half-Life sérülésmodellje könyörületlen, nincsenek mindenféle felvehető életcsomagok amik egy pillanat alatt begyógyítanák sebeidet, elvégre ez a valóságról szól, ahol még egyenlőre nem találták fel a "senzu"-t ;).
A fegyverek olyanok amiket egy jó akciófilmtől elvárhatsz. Semmi extra, csak a standard fegyverek. Nagyon divatos módszer újabban két kézzel pisztollyal lövöldözni, így ebből a modból sem hiányozhat ez a lehetőség. A játékban a valós élethez hasonlóak az öltözékek, páncélok és egyéb tárgyak is, van páncélmellény, lézer irányzék a fegyverekhez, hangtompító és olyan papucs amiben nagyon halkan lehet mászkálni. Új lehetőség(?), hogy ha nincs fegyvered akkor sem biztos a halálod, mivel kiütheted ellenfeled kezéből is, és akkor egy kíméletlen bunyó dönti el a csata végkimenetelét. A "új lehetőség"-et a fejlesztők írták, de joggal van megkérdőjelezve, hiszen egy másik (minőségéhez képest meglepően sikertelen) játékban, a SiN-ben már benne volt ez a lehetőség!
A játékmódok nagyon eltaláltak a Action HL-ban: FFA deathmatch, két különböző "Last Man Standing" (utolsó emberig) játékmód, ahol az nyer aki a legkésőbb éri el a meghatározott halálozás számot, a többiek folyamatosan kiesnek menet közben. Továbbá van három eltérő Teamplay mód is. A kiegészítőhöz adott pályák mindegyike alkalmas mindenféle játékmódra, kivéve azt az egy vagy két darabot, amin nincsenek fegyverek egy DM-hez. A pályák között van teljesen hagyományos város felhőkarcolókkal, aminek az udvarán ahogy jobb helyeken illik úszómedence van, és itt nem fogja megtiltani neked senki, hogy a toronyház tetejéről próbálj beleugrani.
Az Action HL-ban a botok még csak béta állapotban vannak, és csak pár pályán működek, a hiányosságok a következő verziókban lesznek pótolva. A készítők nem is ajánlják még senkinek, hogy komolyan vegye ezeket az ostoba botokat.

Vélemény a készítők saját tollából: A pozitív:

  • Az élethű szituációk változatossága
  • Sokféle eltérő játékmód
  • Több, mint 2 tucat játékos modell
  • Nagymértékű testreszabhatóság
  • Az alapvető bot támogatás

A nem annyira pizitív vélemények:

  • Néhány pálya nagyon lassan fut
  • A mod kezelése egyenlõre még meglehetõsen bonyolult
  • A botok bénák
  • Néhány fegyver modell elég gyatrán néz még ki
  • A Teamplay rész még gyenge

A jó hír: jön a patch ;)

Az installálás menete:

Elsõ lépés: Frissítsd a Half-Life-odat a legfrissebb patch-el amit letölthetsz innen, vagy használhatod a Sierra AutoUpdate lehetõséget.

Második lépés: Töltsd le innen az Action Half Life modot, majd installáld. Késõbb, ha megint installálsz egy frissített verziót, akkor az elõzõt mindig ajánlatos letörölni.

Harmadik lépés: Keress egy Action Half Life szervert (vagy indíts egyet). A szerver kereséshez a készítõk a Gamespy programot ajánlják.

A játék weblapja

Képek a játékból:







Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.