Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 15. 10:07

Bemutatta 2002-es mobiltelefonjait a Motorola: hét új készülék, három modellfrissítés

A világ második legnagyobb mobiltelefongyártója, az amerikai Motorola tegnap Milánóban mutatta be legújabb mobiltelefonjait, amelyek között öt vadonatúj készülék és három modellfrissítés is található.

A világ második legnagyobb mobiltelefongyártója, az amerikai Motorola tegnap Milánóban mutatta be legújabb mobiltelefonjait, amelyek között öt vadonatúj készülék és három "modellfrissítés" is található.

"Bárki, aki figyelemmel kíséri a mobiltelefon-ipar történéseit, látni fogja, hogy a 2002-es modelljeink teljesen új irányt mutatnak. Design, stílus, elegancia, szórakoztatás és felhasználói élmény -- ezek jellemzik a megújult Motorola mobilokat" -- mondta Mike Zafirovski, a Motorola mobiltelefonokkal foglalkozó részlegének elnöke.

Természetesen a telekommunikációs technológia legújabb vívmányai is helyet kaptak a készülékekben, a telefonok közül hat rendelkezik Java programok futtatásához szükséges J2ME motorral, ezen felül EMS, MMS, GPRS és 3G is szerepel a kínálatban.

A Motorola V70 modellt a divatos külsőt szem előtt tartó vevőknek szánja a gyártó. Az egyedi formatervezésű, elfordítható előlappal rendelkező készülék tulajdonságait egy korábbi hírünkben már kiveséztük, ezért a részletes ismertetéstől most eltekintenénk.

Az új Motorola Accompli A388 egyszerre mobiltelefon és személyi titkár. A kézírásfelismeréssel ellátott készülék segítségével küldetünk és fogadhatunk e-maileket vagy faxot és internetböngésző is került bele. Az A388 természetesen képes Java programok futtatására is, emellett az összes menedzserkalkulátor-funkció megtalálható benne, például határidőnapló, címtár vagy jegyzettömb.

A Motorola C330 sorozat három alsó árkategóriás modellből áll, amelyeket elsősorban fiataloknak szán a cég. A készülékeket cserélhető elő- és hátlappal hozzák forgalomba, egyedi háttérképeket, ikonokat és csengőhangokat lehet rájuk tölteni.

A T720 a vállalat szerint az üzleti felhasználók "igáslova" lehet. A GPRS és J2ME technológiával is ellátott készülék érdekessége a 4096 színű kijelző.

A Motorola első 3G terméke az A820, amely a létező összes technológiai újdonságot felvonultatja: multimédiás üzenetküldés, beépített kamera, Bluetooth adóvevő, letölthető csengőhangok, játékok, videoklipek jellemzik a Motorola új csúcsmodelljét.

Az új készülékeken kívül az amerikai cég bemutatta a V60i, V66i és T280i háromsávos mobiltelefonokat is, amelyek bár külsejükben nem különböznek a már régóta piacon levő elődeiktől, immár GPRS és J2ME technológiával is fel vannak vértezve, ezen felül letölthető szoftverek, csengőhangok és háttérképek révén egyedülálló testreszabhatóságot kínálnak.

A Motorola ezen felül új kiegészítőket is bemutatott, amelyek között MP3-lejátszó, autós Bluetooth készlet, Bluetooth headset, illetve a korábbban már bemutatott "kurblis" akkumulátor is megtalálható. Sajnos az új termékek árától és megjelenési idejéről a Motorola nem árult el részleteket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról