:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 13. 19:17

Azonnali üzenetküldés mobiltelefon és PC között -- a szabvány adott, a szolgáltatások még idén várhatók

Az iparvezető mobilkommunikációs vállalatok által létrehozott Wireless Village csoportosulás tegnap elfogadta a Wireless Village 1.0 szabványt, amely a mobil üzenetküldési szolgáltatások formátumát rögzíti.

Az iparvezető mobilkommunikációs vállalatok által létrehozott Wireless Village csoportosulás tegnap elfogadta a Wireless Village 1.0 szabványt, amely a mobil üzenetküldési szolgáltatások formátumát rögzíti.

A Wireless Village kezdeményezés tavaly áprilisban jött létre a Nokia, a Motorola, az Ericsson és közel 100 másik cég összefogásaként. A szervezet célja a mobil és fix hálózatok üzeneteinek interoperábilissá tétele, amelynek révén például a PC-felhasználók is küldhetnek üzeneteket a vezeték nélküli kommunikációra felkészített kéziszámítógépekre, mobiltelefonokra és viszont.

A Wireless Village 1.0 ajánlás ezen felül úgynevezett jelenléti információt is tartalmaz, amely megmutatja, hogy egy adott felhasználót éppen milyen készüléken (mobiltelefonon, kéziszámítógépen, PC-n, ...) lehet elérni, illetve tartalmazza a potenciális csevegőpartnerek nevét és elérhetőségét is.

A specifikáció számos adatközvetítő protokollt támogat, az SMS-től kezdve a WAP-on át egészen a HTML-ig. A Wireless Village csoport tagjai szerint a szabványnak megfelelő szolgáltatások már 2002-ben beindulhatnak.

"A Wireless Village specifikáció jelentősen előremozdítja majd az azonnali üzenetküldő szolgáltatások mobil változatainak elterjedését" -- mondta Frank Dawson, a Wireless Village csoport elnöke.

A szabvány támogatja a multimédiás üzeneteket is, amelyek szövegen kívül hangot, képet vagy videót is tartalmazhatnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.